• dijous 30 de març del 2023

La propietat de l'Hotel Formentor sosté que tots els treballs són legals i mostra "desconcert" per la polèmica

img


PALMA, 25 Oct.

La propietat de l'Hotel Formentor ha defensat aquest dimarts que tots els treballs realitzats a l'establiment "s'ajusten a les exigències legals i permisos municipals necessaris", i ha mostrat "desconcert" pel debat polític "per part dels partits de l'oposició" de l'Ajuntament de Pollença.

Així ho han manifestat en un comunicat difós després que l'alcalde de Pollença, Andrés Nevado, hagi ordenat la paralització de les obres, arran de denúncies del grup ecologista GOB i Junts Avançam, coalició de l'oposició.

Al comunicat, Immobiliària Formentor ha assenyalat que l'hotel és "el principal projecte turístic en desenvolupament a l'illa", amb una inversió que supera els 260 milions d'euros "destinats" a tornar a posicionar un hotel històric al mapa del turisme de luxe mundial".

En aquest sentit han afirmat que "es tracta d'un projecte basat en ferms criteris de sostenibilitat, orientat cap a un turisme de qualitat i la millora de l'impacte econòmic local d'hotel, que triplicarà la seva plantilla”.

La propietat de l'hotel ha censurat la posició de Junts Avançam, “ja que va ser el 2019, durant el mandat del Sr. Miquel Ángel March Cerdá, quan es va respondre favorablement a la consulta vinculant sobre la remodelació i ampliació de l'Hotel Formentor i que va suposar el punt de partida”.

Igualment, tampoc entenen el posicionament del PSIB dins aquesta coalició , ja que els socialistes "al Consell de Mallorca ia la Conselleria de Turisme han validat amb múltiples informes tècnics el projecte en totes les seves fases".

D'altra banda, respecte al comunicat del GOB a el que els ecologistes criticaven que se'ls hauria "amenaçat" amb una querella per difamació, la propietat de l'hotel ha explicat que es va tramitar un procediment en què els ecologistes es van retractar "de totes les declaracions que havien fet en què posaven en dubte la legalitat del projecte". Per això, després de reiterar posteriorment declaracions en aquest sentit, se'ls va remetre "un requeriment extrajudicial sol·licitant novament la retractació".

"Desmentem rotundament que hi ha han estat objecte d'amenaces tal com estableixen en el seu comunicat”, han insistit.

Immobiliària Formentor ha advertit que es reserva el dret a exercir “les accions legals necessàries per protegir el projecte, tant per la via contenciós-administrativa com per la via penal la responsabilitat patrimonial", i ha finalitzat expressant la seva voluntat de reunir-se amb l'oposició per explicar-los el projecte detalladament.

XOX

Notícies més vistes Avui