• dimarts 6 de juny del 2023

La Reina Sofia participa en la recollida de residus marins a Mallorca

img

Recolza la campanya '1m2 per les platges i els mars' del projecte Libera

PALMA, 24 Set.

< p> La Reina Sofia ha participat, aquest dissabte, en la sensibilització i recollida de residus marins a Mallorca, que el projecte Libera ha organitzat com a tancament de la campanya '1m2 per les platges i els mars'.

< p> La lluita contra les escombraries als entorns marins i costaners és una de les principals línies de treball del Projecte Libera que impulsa SEO/BirdLife en aliança amb Ecoembes des de fa més de cinc anys. Per això, en el marc de l'acord subscrit entre aquestes organitzacions i la Fundació Reina Sofía, Sa Majestat ha participat en el tancament d'aquesta campanya.

L'expedició va partir de Port d'Andratx. Durant la navegació s'ha tractat la problemàtica de les escombraries als entorns marins i costaners, així com la importància de prendre una postura activa per combatre-la.

De la mà de tècnics i científics, la Reina Sofia ha pogut comprovar en primera persona la diversitat i riquesa marina del Mediterrani i la fragilitat de les espècies que hi habiten. En aquest sentit, ha tingut l'oportunitat de participar a la solta de dues de les tortugues (Llucia i Mitty) que durant aquest estiu s'han vist atrapades en xarxes de pesca fantasma i que, gràcies a la tasca tant d'Alnitak com del centre de recuperació de tortugues de la Fundació Palma Aquarium, s'han pogut tornar de nou a la Mediterrània.

En total, se n'han rescatat 60 des de començament d'estiu a les Balears. També ha pogut conèixer com es caracteritza les escombraries trobades tant als fons com a la superfície marina i com es filtren els microplàstics que el contaminen de la mà de científics i voluntaris del Projecte Libera.

La col·laboració com una voluntària més de la Reina Sofia a la campanya '1m2 per les platges i els mars' posa el colofó ​​final a la feina dels més de 6.000 voluntaris que han participat en aquesta campanya de conscienciació de Libera en 279 punts costaners de tot Espanya.

Notícies més vistes Avui