• dilluns 5 de desembre del 2022

La remodelació del passeig Marítim reduirà a dos els carrils de vehicles a cada direcció i començarà a l'octubre

img

El nou projecte atorga més espai al vianant i duplica la presència del carril bici

PALMA, 27 Jul.

L'Autoritat Portuària de Balears (APB) ha presentat aquest dimecres el projecte de remodelació del passeig Marítim de Palma que començarà previsiblement a l'octubre i que comptarà amb més espai per al vianant i menys per al vehicle, reduint així a dos els carrils de vehicles a cada direcció, duplicant la presència del carril bici i els passos de vianants i triplicant el nombre d'arbres.

Aquest dimecres l'APB ha presentat en roda de premsa aquest projecte de reforma, que compta amb un pressupost d'execució que ronda els 38 milions d'euros (sense IVA) i les obres del qual tindran una durada prevista de 20 mesos.

La remodelació suposarà l'augment de l'espai dels vianants, que passarà de un 29,5% a un 39,7% de tota la a zona; la duplicació de passos de vianants i de carrils bici; la reducció a dos carrils per sentit; i la triplicació del nombre d'arbres.

Pel que fa al transport públic, aquest també pateix canvis, entre els quals destaquen la millora de l'espai d'espera i la instal·lació de marquesines noves. A més, el carril bici també comptarà amb cinc punts d'estacionament addicionals i una longitud total del carril de 3,5 quilòmetres.

El director d'APB, Jorge Nasarre, ha remarcat que l'inici de les obres està condicionat a l'adjudicació ara en procés d'anàlisi de les 11 ofertes --en espera de la resolució de dues propostes econòmiques incurses en baixa temerària--, si bé ha avançat anunciaran la proposta seleccionada "en les properes setmanes". p>

Per la seva banda, l'alcalde de Palma, José Hila, que ha participat també en la presentació, ha afegit que la remodelació "és ambiciosa" perquè "transforma" la primera línia de Palma: " Trencarem la barrera de la carretera que ara existeix i acostarem Palma al mar”.

El primer regidor ha declarat que aquesta reforma farà de Palma “una ciutat més sostenible i verda”, alhora que ha subratllat la "reactivació" que suposarà per a l'activitat comercial de la zona i l'ocupació que generarà al comptar amb empreses mallorquines per a la fabricació dels materials.

El projecte d'execució ha estat redactat per l'estudi d'arquitectura 'Martínez Lapeña-Torres Arquitectes', juntament amb l'equip de Grupo TYPSA. Precisament, un dels socis de l'estudi arquitectònic 'Martínez Lapeña-Torres Arquitectes', Elías Torres, ha fet un seguiment històric de l'evolució del passeig Marítim de Palma des de principis del segle 20 fins a l'actualitat i ha definit la proposta com a "més verd i amable amb el vianant".

Notícies més vistes Avui