Notícies Balears.

Notícies Balears.

La Sindicatura de Comptes auditarà la gestió de Pilar Bonet com a regidora d'Hisenda a Llucmajor.

La Sindicatura de Comptes auditarà la gestió de Pilar Bonet com a regidora d'Hisenda a Llucmajor.

PALMA, 12 de març.

El Parlament instarà a la Sindicatura de Comptes a assumir l'auditoria dels contractes i gestions realitzades per Pilar Bonet quan va ser regidora d'Hisenda a l'Ajuntament de Llucmajor, entre els anys 2019 i 2022.

Així ho ha anunciat el PSIB-PSOE aquest dimarts en un comunicat, després de haver-se aprovat a la Comissió d'Hisenda, amb el vot favorable de tots els integrants, una Proposició No de Llei presentada pels socialistes.

Cal recordar que Bonet va dimitir recentment del càrrec de consellera d'Hisenda al Consell de Mallorca a causa d'un presumpte desfalc per part d'una empresa privada.

El diputat socialista Llorenç Pou ha estat l'encarregat de defensar la iniciativa davant els fets "rellevants" que han comportat la cessament de Bonet dels seus càrrecs a la institució insular, ja que "davant el presumpte desfalc milionari cal revisar si l'activitat delictiva s'ha estès a l'àmbit públic per fer desaparèixer dubtes".

La PNL aprovada suposa que la Sindicatura de Comptes abordi l'auditoria d'un ajuntament com Llucmajor de manera específica, quan habitualment les entitats locals només són auditades de manera aleatòria.

Cal recordar que, fa setmanes, el Consistori de Llucmajor va aprovar una iniciativa socialista per permetre l'auditoria externa de tota la gestió de Pilar Bonet.

"En canvi, al Consell de Mallorca l'equip de govern PP-Vox s'ha negat a autoritzar aquesta mateixa auditoria per examinar la trajectòria de Bonet com a consellera insular d'Hisenda, tot i les peticions formulades al respecte", han recordat des del PSIB.

Així, han ressaltat que a Llucmajor i al Parlament el PP ha votat a favor de "posar llum" a la gestió de Bonet, "però en canvi al Consell, Llorenç Galmés s'ha negat, el que genera més sospites sobre la gestió d'una consellera acusada de desfalc".

"Convidem a Galmés a seguir els exemples dels seus companys de partit i acceptar la realització d'aquesta auditoria externa sobre la gestió de Bonet també al Consell de Mallorca", han finalitzat els socialistes.