Notícies Balears.

Notícies Balears.

La UIB i l'AECC repartiran 7.000 euros en premis als alumnes que presentin TFG i TFM relacionats amb el càncer.

La UIB i l'AECC repartiran 7.000 euros en premis als alumnes que presentin TFG i TFM relacionats amb el càncer.

PALMA, 21 Set.

La Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible (Ousis) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Balears convoquen els VI Premis Balears contra el Càncer per treballs de fi de grau i de màster de la UIB relacionats amb el càncer i per als quals repartiran 7.000 euros en premis.

El Rector de la UIB, Jaume Carot, el vicerector de Campus i Universitat Saludable, Adrià Muntaner, el president de l'AECC a Balears, José Reyes, i la gerent de l'AECC a Balears, Ana Belén Velasco, han presentat aquest dimecres la convocatòria a Son Lledó.

L'objectiu d'aquests guardons és incentivar i premiar l'esforç dels alumnes que hagin presentat i superat, en els cursos acadèmics 2021-22 i 2022-23, els seus treballs de fi de grau i de màster relacionats amb els tres pilars de l'AECC.

Entre ells s'inclou informar i conscienciar sobre la malaltia, donar suport i acompanyar a l'afectat i la seva família; i fomentar la recerca oncològica.

Aquest any, els treballs seran valorats segons si són TFG o TFM, amb dues categories a ambdós nivells d'estudis, que es divideixen en treballs sobre atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial; i, d'altra banda, treballs de ciències bàsiques.

Per a cada tipus de treball --TFM i TFG-- i cada categoria s'atorguen dos premis, amb una dotació econòmica que ascendeix fins als 7.000 euros.

Per als premis pels TFM, s'atorgarà 1.500 euros i un diploma acreditatiu al primer premi i al segon guardonat 500 euros i el diploma acreditatiu.

En el cas dels TFG, el primer guardonat obtindrà una dotació econòmica de 1.000 euros amb un diploma acreditatiu i el segon premi 500 euros i el diploma acreditatiu

Els treballs guardonats es divulgaran en un reportatge de premsa especialitzada. El termini per presentar candidatures està obert fins al 31 d'octubre de 2023, inclòs.