• dimecres 29 de març del 2023

La vaga de tripulants de cabina de Ryanair provoca 261 retards aquest dimecres, 66 a Palma, i cap cancel·lació

img

MADRID, 7 Set.

La vaga de tripulants de cabina (TCP) de Ryanair, convocada pels sindicats USO i Sitcpla fins al 7 de gener del 2023, ha provocat un total de 261 retards aquest dimecres però sense cap cancel·lació, segons han informat els sindicats.

Els retards s'han produït en un total de 123 sortides i 138 arribades des de deu aeroports en què opera l'aerolínia irlandesa 'low cost'.

El principal aeroport afectat aquest dimecres ha estat el de Palma de Mallorca amb un total de 66 retards (34 sortides i 32 arribades), seguit del de Barcelona amb 46 retards (21 en sortides i 25 en arribades), el de Màlaga i el d'Alacant, amb 34 retards cadascun, el de Barcelona amb 31 retards (13 en sortides i 18 en arribades ) i el de Madrid amb 29 retards (14 en sortida i 15 en arribades).

Aquesta tarda, el conseller delegat de Ryanair, Eddie Wilson, ha titllat de "absolutament innecessàries" les vagues que estan duent a terme els TCP de l'aerolínia irlandesa a Espanya des de fa mesos i ha acusat els sindicats de "no tenir les mans netes". /p>

Ho ha dit aquest dimecres en una roda de premsa, en què per a Wilson, cal tenir voluntat d'arribar a un acord, com segons ell va demostrar CCOO, que va pactar amb l'aerolínia a finals de maig una millora de les condicions laborals dels tripulants de cabina de passatgers.

"Estan planejant vagues enmig de la negociació. La funció principal d'un sindicat és millorar les condicions dels seus membres i la companyia intenta assolir acords per ser sostenible. Aquesta relació va ser disfuncional en els darrers quatre anys", ha afegit.

Notícies més vistes Avui