• dilluns 5 de desembre del 2022

La veda per a la pesca del raor s'aixeca aquest dijous fins al 31 de març

img
PALMA, 31 Ago. La veda per a la pesca del raor s'aixecarà aquest dijous, 1 de setembre, i s'allargarà fins dia 31 de març, començant així una de les campanyes més populars entre els pescadors recreatius de les Balears.

Segons ha detallat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació aquest dimecres en nota de premsa, el raor és l'espècie més pescada pels recreatius insulars, d'acord amb les dades del Diari de Pesca Recreativa (DPR), l'aplicació per a mòbils en què els pescadors poden declarar les seves captures. A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d'embarcacions recreatives.

L'aixecament de la veda coincideix aquest any dijous i, per tant, cal recordar que els pescadors de la reserva marina de la Badia de Palma hauran de esperar divendres, dia 2, ja que en aquest espai està prohibit pescar els dijous.

De manera professional, són poques les persones que es dediquen a la pesca del raor, i les que sí ho fan de manera ocasional, han afegit des del Govern.

La Conselleria, a través de la direcció general de Pesca i Medi Marí, mostra aquest any 40 'raors' a les reserves marines d'interès pesquer per fer el seguiment de l?espècie. Els guardes i inspectors recolliran dades dels raors com la mesura, el sexe, la profunditat de pesca o si presenten alguna malaltia, entre d'altres.

La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació.

La pesca d'aquesta espècie està totalment prohibida entre l'1 d'abril i el 31 d'agost per protegir i assegurar la sostenibilitat de l'espècie.

La veda del 'raor' es va establir per primera vegada l'any 2000 i des de llavors s'ha modificat en base a criteris biològics.

Com a resultat de les mesures i del elevat grau de compliment de la veda, la presència de l'espècie i les captures s'han mantingut a totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20 per cent a la talla dels peixos.

La declaració de les captures és obligatòria pels recreatius d'embarcació a totes les reserves marines de les Illes i es pot fer a través de l'aplicació per a mòbils o en paper. També ho han de fer els pescadors submarins a les reserves on aquesta modalitat encara es pot practicar.

A més, properament, totes les embarcacions que pesquin a les reserves marines de Balears hauran de tenir una autorització, que serà gratuïta i es podrà descarregar de manera telemàtica.

Notícies més vistes Avui