• dimarts 21 de març del 2023

La veda per a la pesca professional de llampuga s'aixeca aquest dijous

img

L'any passat es van capturar gairebé 70.000 quilos que van reportar uns ingressos de fins a 558.656 euros al sector

PALMA, 24 Ago.

La veda per a la pesca professional de la llampuga s'aixeca aquest dijous i suposarà l'inici d'una de les campanyes més esperades pel sector pesquer, a causa dels bons resultats comercials que històricament ha reportat els pescadors professionals de les Balears.< /p>

Segons ha informat en una nota de premsa la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, aquest tipus de pesca, amb l'art de la llampuguera, és una activitat tradicional de l'illa de Mallorca. /p>

D'altra banda, l'Organització de Productors OPMallorcaMar és la que regula les captures dels seus socis, establint una captura màxima diària de 150 quilos per barca.

Segons han indicat, són fins a 34 les embarcacions professionals que es dediquen a la pesca d'aquesta espècie amb aquest art i segons les dades recollides per la direcció general de Pesca i Medi Marí, el 2021 es van capturar un total de 69.702 quilos, que van reportar uns ingressos de fins a 558.656 euros al sector.

La consellera del ram , Mae de la Concha, ha destacat que la llampuga és un "exemple clar" a seguir d'una pesca rendible i sostenible perquè "amb menys captures ja s'aconsegueix igual o més rendibilitat per als pescadors, ja que treuen exemplars més grans ".

De la Concha ha lloat la "excel·lent feina" que s'està fent a les reserves marines i des de la pesca per propiciar aquest canvi de paradigma, "que és el futur per al sector ", ha assegurat.

La Conselleria ha recordat que l'ús dels 'capcers' de llampuga és exclusiu dels pescadors professionals d'arts menors i que la normativa preveu sancions econòmiques importants per a aquelles embarcacions professionals d'altres modalitats, o per a les embarcacions recreatives que pesquin a menys de 250 metres de distància d'aquests.

Notícies més vistes Avui