• dimecres 29 de març del 2023

La VI Jornada de Dinamització Lingüística se centra en actuacions per a nous parlants del català

img


PALMA, 25 Oct.

La VI Jornada de Dinamització Lingüística, que organitza la Direcció General de Política Lingüística , s'ha dedicat aquest any a les actuacions centrades en els nous parlants de català, impulsades tant des d'administracions públiques com des d'entitats no governamentals.

Segons ha informat la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura aquest dimarts a nota de premsa, les actuacions abracen àmbits i estratègies "variats", com l'ensenyament reglat, els establiments públics, l'entorn de l'oci o el teatre com a recurs didàctic.

La directora general, Beatriu Defior, ha obert la sessió juntament amb els homòlegs de la Generalitat de Catalunya, F. Xavier Vila, i del Govern d'Andorra, Joan Sans. Tot seguit, el doctor en sociolingüística Joan Melià ha fet una introducció a la temàtica central de la sessió.

El secretari autonòmic d'Universitat, Investigació i Política Lingüística, Miquel Àngel Sureda, ha tancat la jornada agraint la tasca del personal que ho ha fet possible i ressaltant el treball de base que es fa des d'administracions i entitats, perquè “treballar per al català a peu de carrer és la tasca més difícil i també la més gratificant”.

< p> Prop d'un centenar de persones ha seguit, presencialment o en línia, la jornada, que s'ha dut a terme a l'Arxiu del Regne, a Palma.

XOX

Notícies més vistes Avui