La Via de Cintura augmenta la seva velocitat màxima a 100 quilòmetres per hora.

La Via de Cintura augmenta la seva velocitat màxima a 100 quilòmetres per hora.

PALMA, 18 Des.

La Via de Cintura (Ma-20) augmenta la seva velocitat màxima de 80 a 100 quilòmetres per hora des d'aquest dilluns, "una mesura reclamada i esperada pels mallorquins" segons el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, que ha defensat que la decisió està avalada per informes tècnics.

Galmés ha visitat un punt de la via acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio. En declaracions als mitjans, el president insular ha assegurat que tot el sector del transport, taxistes i usuaris sol·licitaven aquest increment de velocitat, i s'ha mostrat convençut que contribueix a millorar la mobilitat de Mallorca.

Galmés ha destacat que compten amb "l'aval d'informes tècnics acurats que assenyalen que hi haurà menys consum de combustible". El president ha assegurat també que amb la nova velocitat es compleixen totes les normes de seguretat i que en els últims dos anys, amb el límit a 80 quilòmetres per hora, hi ha hagut més accidents mortals que en els últims 11 anys.

Des del Consell han insistit que la decisió està avalada per informes de caràcter ambiental, de traçat i sinistralitat. Segons l'informe d'impacte ambiental, la velocitat de 100km/h "és molt més eficient pel que fa al consum de combustible, especialment en els vehicles pesants".

Detalladament, amb l'increment de velocitat, s'ha estimat un estalvi de 20.078 litres anuals de gasolina i 397.755 litres de gasoil per any.

L'informe tècnic exposa que la reducció del consum de combustible porta associada una reducció de les emissions nocives: les més significatives són les de 11.214 kg/any de NO2 (òxid de nitrogen), 780 kg/any de MMVOC (compostos volàtils de metà), 385 tones/any de CO2 i 320 kg/any de PM10 (partícules en suspensió).

Respecte a la sinistralitat, l'informe revela que la via de Cintura és l'autopista de Mallorca amb el menor índex de perillositat (IP) dels últims 10 anys. En 11 anys només s'havien produït tres accidents mortals i en els últims tres anys se n'han sumat cinc. L'informe aconsella, en dos trams, una millora del ferm.

.

Tags

Categoría

Illes Balears