Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'activitat quirúrgica ordinària creix un 10,8% a les Balears en els primers dos mesos de 2024.

L'activitat quirúrgica ordinària creix un 10,8% a les Balears en els primers dos mesos de 2024.

PALMA, 27 Març.

Les operacions quirúrgiques programades als hospitals públics de les Illes Balears han augmentat en 1.420 en els primers dos mesos de l'any ja que, concretament, al gener i febrer de 2024 es van dur a terme 14.448 operacions, la qual cosa suposa un increment del 10,8 per cent en relació al mateix període de l'any anterior.

Segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Salut, en relació amb les consultes amb l'especialista, els centres hospitalaris van registrar al gener i febrer 116.518 primeres consultes, és a dir, un 8,9% més respecte a les 106.949 registrades el 2023.

En aquest sentit, el Servei de Salut ha destacat que treballa des de fa mesos en diferents línies d'actuació per millorar les llistes d'espera, com l'increment de l'activitat ordinària. En el cas de les consultes externes, la jornada extraordinària va passar de 21.035 primeres visites en els primers dos mesos de l'any passat a 24.951 aquest any.

Les urgències també van augmentar respecte al 2023. Així, si els primers dos mesos de l'any passat es van registrar 122.424 urgències, aquest any aquesta xifra es va situar en 127.137, la qual cosa significa un augment d'un 3,8%.

La direcció assistencial del Servei de Salut destaca que des de la introducció de les mesures del Pla Integral de Llistes d'Espera, gràcies a l'esforç de tots els professionals implicats en la gestió de les mateixes, s'han millorat els indicadors dels quals es partia al mes de desembre. Així, s'ha aconseguit disminuir la demora quirúrgica en 18 dies i la demora de consultes en nou dies. Al mateix temps, s'ha reduït més de 8.000 registres de pacients amb més de 60 dies, i 800 el nombre de registres de pacients amb més de 180 dies.

"Aquests resultats són fruit del treball coordinat de tots els professionals (no només assistencials), implicats en la gestió de les llistes, on s'inclouen les diferents gerències hospitalàries i d'atenció primària, als caps i coordinadors dels serveis mèdics i quirúrgics, als serveis d'admissió i als professionals de gestió i serveis", indica la Conselleria.

D'altra banda, la direcció assistencial també assenyala el treball realitzat pels serveis d'urgències hospitalàries, que han col·laborat amb el manteniment dels nivells d'activitat extraordinària de consultes, gabinets i quiròfans. "Amb una excel·lent implicació i professionalitat en moments d'elevada freqüentació d'urgències, han treballat intensament, col·laborant i permetent aconseguir els objectius marcats que repercuteixen en una millora de l'accessibilitat dels pacients als recursos sanitaris", conclouen.