Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'Agència Tributària inspecciona un local a les Balears en una operació contra frau al sector de la fusta.

L'Agència Tributària inspecciona un local a les Balears en una operació contra frau al sector de la fusta.

MADRID/PALMA, 16 Nov.

L'Agència Tributària ha iniciat una actuació coordinada en 15 comunitats autònomes contra el frau fiscal en el sector de la fusta, amb una inspecció d'un local a les Illes Balears, dins d'un conjunt de 88 actuacions en 15 comunitats autònomes.

Aquesta operació afecta a 84 societats i 37 persones físiques vinculades, entre socis, administradors i persones de l'entorn familiar.

En un comunicat, l'Administració fiscal ha assenyalat que aquesta operació, denominada 'Llamera', ha comptat amb la participació de 350 funcionaris, així com amb el suport d'agents policials, el que ha permès la personació d'inspectors en 88 locals de les societats inspeccionades des de que s'iniciés ahir.

Aquests locals es troben a Andalusia (7), Aragó (6), Astúries (2), Balears (1), Canàries (9), Cantàbria (2), Castella-la Manxa (2), Castella i Lleó (6), Catalunya (8), Extremadura (1), Galícia (12), Madrid (8), La Rioja (1), Múrcia (2) i Comunitat Valenciana (21).

L'operació té com a objectiu la comprovació de societats dedicades a la comercialització de la fusta -incloent productes derivats, com portes, bigues, taules, etc.- en les quals s'han analitzat una sèrie d'indicis de l'existència d'economia submergida i frau fiscal.

Així, dins del conjunt de contribuents analitzats, s'han identificat societats els socis de les quals presenten riscos d'increments patrimonials no justificats, que podrien deure's a vendes ocultes de l'entitat que s'estiguessin materialitzant en increments patrimonials dels seus socis, un risc que afecta a més de la meitat de les societats que s'han començat a inspeccionar, segons han detallat des de l'Agència Tributària en un comunicat.

Des de l'administració fiscal també han assenyalat que, a l'hora de seleccionar les empreses a comprovar, s'han tingut en compte que moltes de les persones físiques vinculades ostenten signes externs de riquesa que podrien constituir indicis d'ocultació d'ingressos, com l'arrendament de caixes de seguretat o en algun cas l'utilització de targetes bancàries personals amb forts despeses.

Amb l'operació 'Llamera' ja són 23 les macrooperacions sectorials coordinades desplegades per l'Agència en l'última dècada, amb un resultat fins a tancament de l'any passat de més de 2.000 expedients finalitzats i ingressos per import de 386 milions d'euros.