Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'Ajuntament aprova la demolició de l'edifici que va patir un ensorrament a El Terreno. L'Ajuntament aprova el decret per ordenar la demolició de l'edifici que va patir un ensorrància a El Terreno.

L'Ajuntament aprova la demolició de l'edifici que va patir un ensorrament a El Terreno.

L'Ajuntament aprova el decret per ordenar la demolició de l'edifici que va patir un ensorrància a El Terreno.

PALMA, 13 de març.

L'Ajuntament de Palma ha aprovat el decret per ordenar la demolició de l'edifici del carrer Polvorí, al barri de El Terreno, que va sofrir un ensorrament el passat 26 de febrer, a causa del risc extrem que suposa.

Així ho ha informat aquest dimecres la portaveu municipal, Mercedes Celeste, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern, en la qual s'ha aprovat el decret signat pel regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo.

El 26 de febrer es va produir l'ensorrament i per precaució els tècnics municipals van desallotjar als residents dels habitatges colindants, un total de 28 persones que van ser reubicades pels serveis socials. Així mateix, el 6 de març es va decretar que l'immoble es troba en un estat de ruïna tècnica, de caràcter imminent i reclama una demolició immediata.

Segons ha explicat Celeste, es considera que la inestabilitat de les façanes de l'edifici que romanen és "extrema" i que "el col·lapse catastròfic de la construcció pot afectar greument a les edificacions veïnes", especialment a un edifici de set plantes situat en la part posterior.

Per tant, s'ha donat al propietari de l'edifici un termini de deu dies per dur a terme la demolició. Malgrat tot, el propietari va manifestar que no podia fer-se càrrec de les obres i l'Ajuntament ha elaborat el decret que aprova que el Consistori es farà càrrec de la demolició.

Els experts calculen que els treballs s'iniciaran la setmana vinent i que, un cop hagi conclòs la demolició i es garanteixi la seguretat dels veïns, aquests seran realojats.