L'Ajuntament de Calvià funciona amb "relativa normalitat", tot i que amb tràmits inoperatius.

L'Ajuntament de Calvià funciona amb

PALMA, 16 Gen.

L'Ajuntament de Calvià funciona aquest dimarts amb "relativa normalitat" dins de la complexitat que ha suposat el ciberatac sofert durant el cap de setmana.

D'aquesta manera, mentre els forenses investiguen el ciberatac per determinar-ne l'abast, alguns tràmits com l'expedició de certificats de residència només es poden fer de manera presencial i a l'oficina de tributs, segons han explicat fonts del Consistori.

No està operatiu, en canvi, el pagament de tributs o tràmits similars com els abonaments d'instal·lacions. El pagament de les nòmines dels empleats, en canvi, no es veurà afectat.

L'alcalde, Juan Antonio Amengual, ha destacat el compromís dels funcionaris municipals que o bé teletreballant o bé a l'Ajuntament mateix segueixen amb les seves tasques, alguns amb els seus equips personals.

Cal recordar que l'Ajuntament de Calvià va ser objecte el passat cap de setmana d'un ciberatac pel qual s'ha exigit el pagament de 10 milions d'euros per alliberar els terminals afectats.

El ciberatac consisteix en un segrest de dades que encripta els terminals de la víctima, deixant-los inutilitzats. En aquest tipus d'atacs, els ciberdelinqüents acostumen a deixar un arxiu .txt amb instruccions demanant el rescat, segons informació del Ministeri de l'Interior. En el cas de Calvià, la intrusió es va produir dissabte de matinada.

.

Tags

Categoría

Illes Balears