L'Ajuntament de Marratxí demanarà compensacions al comerç local als promotors de la reforma d'Alcampo. L'Ajuntament de Marratxí demanarà contraprestacions per al comerç local als promotors de la reforma d'Alcampo.

L'Ajuntament de Marratxí demanarà compensacions al comerç local als promotors de la reforma d'Alcampo.

L'Ajuntament de Marratxí demanarà contraprestacions per al comerç local als promotors de la reforma d'Alcampo.

PALMA, 24 de gener.

L'Ajuntament de Marratxí ha anunciat que sol·licitarà als promotors de la remodelació del centre comercial Alcampo una sèrie de contraprestacions per al comerç local.

Així ho han traslladat aquest dimecres l'alcalde de Marratxí, Jaume Llompart, i la regidora de Comerç, Odette Torres, a representants de les patronals de comerç Afedeco i Pimeco, segons ha explicat el Consistori a través d'un comunicat.

D'aquesta manera, els representants municipals han avançat que demanaran, entre altres coses, que s'ofereixin els nous locals del centre comercial a un preu més reduït per als comerços locals i que aquests tenguin prioritat en l'adjudicació dels espais.

"La corporació municipal entén la preocupació del petit comerç, un sector amb el qual està compromesa al 100% i per això es demanarà a l'empresa promotora que ofereixi una sèrie d'avantatges per als comerços del municipi", ha concretat Llompart.

Així mateix, ha argumentat que l'Ajuntament "no pot aturar un projecte si compleix amb tots els requisits i normativa existent", però el que sí farà serà buscar "el major benefici possible, tant per als veïns com per als comerciants".

Entre les propostes que contemplaran aquestes reivindicacions, es troba la possibilitat de dur a terme una setmana dedicada al petit comerç, comptar amb un punt de l'hipermercat per a la ceràmica de Marratxí, amb una senyalització i decoració adequada que cridi l'atenció del públic; o habilitar un suport publicitari digital en el recinte, amb publicitat dels comerços de la zona.

Els presents en la reunió s'han emplaçat a pròxims encontres, un cop vagi avançant el projecte, ja que de moment hi ha només un preprojecte a l'espera de comptar amb tots els permisos.

A més, tant el president d'Afedeco, Toni Gayà, com la presidenta de Pimeco, Carolina Domingo, han mostrat la seva predisposició per col·laborar amb l'Ajuntament en la realització de diferents accions destinades a la dinamització de zones comercials.

Per la seva banda, Llompart i Torres han explicat a les patronals les diferents activitats que porta a terme el Consistori i que projecta l'àrea de Comerç, com l'embelliment de la zona comercial de Ses Cases Noves o de l'avinguda Antoni Maura d'Es Pont d'Inca.

Torres ha destacat la campanya de publicitat creuada que es va posar en marxa a Nadal i que ha agradat tant a comerciants com a veïns que "ha propiciat la suma de més d'una vintena d'empreses més --fins a un total de 50-- de cara a la campanya de Sant Valentí".

Tags

Categoría

Illes Balears