L'Ajuntament de Palma paga més de 380.000 euros als advocats dels funcionaris del cas Sancus.

L'Ajuntament de Palma paga més de 380.000 euros als advocats dels funcionaris del cas Sancus.

PALMA, 20 Des.

L'Ajuntament de Palma ha abonat aquest dimecres més de 381.503 euros per les minuts dels advocats dels policies locals imputats en el cas Sancus.

El Consistori ha autoritzat aquest pagament després que l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de les Illes Balears (ICAIB) hagi certificat que aquests costos de representació s'ajusten al preu de mercat, segons ha explicat en una roda de premsa la portaveu de l'Ajuntament, Belén Soto, per donar compte dels acords adoptats en la Junta de Govern.

A més d'aquest desemborsament, l'Ajuntament ha autoritzat el pagament de 61.226 euros per a les despeses de representació d'un dels imputats, que tenia un error material que impedia la tramitació del pagament, per la qual cosa s'ha rectificat aquest dimecres.

La tinent d'alcalde d'Hisenda, Funció Pública i Govern Interior, Mercedes Celeste, també present en la roda de premsa, ha indicat que aquests funcionaris han anat presentant les factures dels seus advocats --que en alguns casos havien avançat ells mateixos el pagament i en altres ho havien ajornat--, que quedaven pendents de validació del col·legi i un cop fetes, s'han abonat.

De fet, ha parlat d'un "col·lapse" en aquesta qüestió de manera que, en reunions diferents amb l'ICAIB, els van demanar que ho "alleugerissin", perquè "era important posar ordre".

Així mateix, en la Junta de Govern s'ha aprovat la pròrroga ordinària del servei de socorrisme de les piscines municipals de Palma que estava vigent. D'una banda, a l'empresa Salvament Aquàtic de les Illes Balears se li ha adjudicat dos dels lots per un import de 172.000 euros i 186.000 euros, mentre que el tercer s'ha donat a l'empresa Emergències 7.000 per valor de 250.000 euros.

Així, Salvament s'encarregarà de la vigilància de les piscines de Germans Escalas, Son Moix, Sant Agustí, S'Estel, Toni Cervera, Son Roca, Sant Jordi i Son Ferriol; i Emergències 7.000 farà aquesta mateixa tasca a la instal·lació de Son Hugo. La pròrroga abasta els dos propers anys i podria ser prorrogable durant altres dues anualitats.

D'altra banda, s'ha decidit anul·lar la despesa autoritzada i disposada de 195.000 euros, corresponent al contracte d'obres i demolició del poblat de Son Riera.

L'adjudicació va ser atorgada a l'empresa Vitrac Obra Pública en una Junta de Govern del mes de desembre de 2020. No obstant això, algunes de les tasques de demolició que s'havien previst aquest any no han pogut ser realitzades a causa de processos judicials que afecten els desnonaments d'aquestes vivendes i que encara no han finalitzat.

Concretament, segons s'ha certificat des del departament de Serveis Socials, enguany s'han portat tasques de derrocament per valor de 140.000 euros, per la qual cosa en resta sense utilitzar una partida restant de 195.000 euros.

Soto també ha informat de la cancel·lació del deute existent amb la Fundació Esport Balear destinada a sufragar despeses d'inversió, operacions de capital i operacions financeres que van ser necessàries per a la construcció del Velòdrom de Palma. L'operació supera els 2,4 milions d'euros que seran ingressats per l'Ajuntament a aquesta entitat.

Soto també ha assenyalat que la Junta de Govern ha validat la justificació dels fons assignats a activitats dirigides a fomentar i promoure la igualtat de les persones LGTBI+ que han estat desenvolupades per diferents entitats.

Entre altres figuren l'Associació de Lluita Antisida de les Balears (ALAS), la Fundació Deixalles, Thakhi-runa, Ben Amics, Creu Roja o la UIB. La suma global és d'uns 3.800 euros.

Per contra, l'Ajuntament ha desestimat l'adjudicació dels imports concedits a l'Associació Balears Diversa, atès que els informes tècnics han acreditat que "aquesta entitat no ha justificat l'aplicació dels fons rebuts a les activitats o objectes de subvenció".

L'ajuda que havia estat atorgada a Balears Diversa ascendia a gairebé 1.900 euros i en aplicació d'aquest acord, l'entitat beneficiària haurà de procedir a la devolució de l'anticip del 70 per cent de la subvenció, cifrat en una mica més de 1.400 euros.

La Junta de Govern també ha ratificat la justificació dels fons atorgats de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears, a partir del conveni que aquesta entitat manté amb l'Ajuntament.

Aquest conveni, signat a finals del mes de desembre del passat any, preveu un abonament anticipat i directe del 100% d'una ajuda de 15.000 un cop s'havia signat l'acord.

Cort ha donat llum verda a un projecte de senyalització al bosc de Bellver dotat de 500.000 euros. Aquestes obres "no afectaran l'estabilitat o la seguretat d'aquest espai, ni tampoc dels usuaris i els vianants", per la qual cosa Soto ha defensat que "no és necessari" la seva exposició pública.

"De fet, no es tracta d'una reforma estructural i el camí ja està actualment obert al pas a les persones, un ús que es podrà mantenir al llarg de l'execució d'aquest projecte", ha indicat.

A més, la corporació municipal ha aprovat la carrera professional que afecta al personal del Patronat Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació Integral de Barris signada per la Direcció d'aquest organisme.

En funció d'aquesta disposició s'ha autoritzat una despesa equivalent al 40 per cent de les retribucions per complements associats a la carrera professional amb efectes retroactius a partir de l'1 de gener de 2023.

Aquest import ascendeix a prop de 105.000 euros, corresponent al pressupost d'aquest any. La despesa restant, fins a completar el 100% dels complements, es posposa als exercicis 2024 i 2025.

Així mateix, la Junta de Govern ha donat el vistiplau a l'expedient de contractació de les obres de manteniment i millora de l'Escola Infantil del Molinar, amb un pressupost proper als 580.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos per a les obres de millora i tres per a l'aprovisionament i instal·lació d'equipaments de climatització.

D'altra banda, l'Ajuntament ha destinat un total de 50.000 euros a tres entitats culturals per a la realització de diferents activitats.

La primera de les ajudes s'ha concedit a l'associació Clúster de Còmic de Mallorca per un import de 15.000 euros per a

Tags

Categoría

Illes Balears