Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'alcalde de Palma demana al Govern una compensació per al dèficit d'ingressos a causa de la gratuïtat del transport públic.

L'alcalde de Palma demana al Govern una compensació per al dèficit d'ingressos a causa de la gratuïtat del transport públic.

PALMA, 24 de gener.

L'alcalde de Palma, Jaime Martínez, ha sol·licitat una reunió urgent amb el ministre de Transports, Óscar Puente, al qual li reclama una compensació pel dèficit d'ingressos generats per la gratuïtat del transport públic.

Segons ha informat l'Ajuntament, en la carta enviada al ministre, Martínez informa que la bonificació del 100 per cent de la tarifa del transport públic gratuït per a Palma ha superat l'any 2023 els 26,6 milions d'euros, molt per sobre dels 20 milions assignats a Palma.

Per a 2024 es preveu un dèficit similar, per la qual cosa s'insta al ministeri a afegir una partida de 13,2 milions d'euros addicionals per compensar aquesta pèrdua econòmica.

A més, l'alcalde també ha plantejat la possibilitat d'utilitzar els 185 milions d'euros que anaven a ser destinats al tramvia per adquirir una flota d'autobusos amb emissions zero.

"Per a la ciutat de Palma és imprescindible l'objectiu de fer que la flota d'autobusos urbans arribi a ser d'emissions zero", argumenta Martínez.

Si no s'accepta aquesta petició, en el seu defecte suggereix que s' "apliqui alguna altra alternativa que suposi una millora per a la mobilitat a Palma".

.