L'anticicló mantindrà temperatures properes als 20ºC durant aquest cap de setmana a Balears.

L'anticicló mantindrà temperatures properes als 20ºC durant aquest cap de setmana a Balears.

PALMA, 26 de gener.

Les temperatures a les Illes Balears rondaran els 20ºC durant aquest cap de setmana a causa de l'anticicló que mantindrà els cels clars i sense canvis en el temps en els pròxims dies.

D'aquesta manera, els cels poc ennuvolats, amb algun interval de núvols alts, permetran que els termòmetres arribin als 22ºC en alguns punts de l'arxipèlag, la qual cosa suposa una anomalia tèrmica de 6ºC respecte a la mitjana per a aquesta època de l'any, segons ha indicat el portaveu adjunt de l'Agència Estatal de Meteorologia a les Balears, Bernat Amengual, en declaracions a Europa Press.

La situació meteorològica d'aquest divendres serà semblant a la dels dies anteriors, amb màximes que es mouran entre els 18 i els 22ºC. El vent serà feble o molt feble i bufarà de component est.

La mateixa situació es repetirà dissabte però amb boires i possibles bancs de boira durant el matí, de manera que les mínimes oscil·laran entre els 5 i els 10ºC, mentre que les màximes seran una mica més baixes, entre els 18 i els 19ºC, amb un vent molt feble amb poques variacions.

Diumenge es semblarà a la resta del cap de setmana a nivell meteorològic i les temperatures mínimes rondaran entre els 7 i els 9ºC i les màximes entre els 18 i els 21ºC. Aquest dia el vent bufarà de llevant i es farà una mica més fort durant la tarda. A més, el mar es mantindrà en calma en els pròxims dies.

Amengual ha incidit en què l'anomalia per a aquesta època de l'any és "important" perquè la temperatura màxima mitjana sol ser de 15ºC. No obstant això, la diferència en quant a les mínimes "no serà tan gran", ja que la mitjana per a aquestes dates és de 5ºC i de mitjana s'esperen 8ºC.

Tags

Categoría

Illes Balears