Notícies Balears.

Notícies Balears.

"L'anticorrupció desmunta la teoria de la suplantació en el cas dels exàmens: "allò més simple sovint és el més probable"". "L'anticorrupció desmunta la teoria de la suplantació en el cas dels exàmens: "allò més simple sovint és el més probable""

"No cal considerar que ha sigut la maldat el que s'explica per la estupidesa", diu Carrau sobre l'al·legació que el correu incriminatori va ser suplantat

PALMA, 8 Març.

El fiscal Anticorrupció Juan Carrau ha defensat, al finalitzar el judici del cas Exàmens, que ha quedat desmuntada la teoria de les defenses de que el correu incriminatori amb les preguntes de l'oposició de la Policia Local podria haver estat suplantat.

En el seu informe final, Carrau ha demanat al Tribunal que declari provat que l'exdirector general de Seguretat Ciutadana, Enrique Calvo, va enviar a un policia interí, Daniel Montesinos, set de les deu preguntes de l'examen de promoció a oficial de l'any 2012 --preguntes que li haurien avançat els excomandaments policials Antoni Vera i Rafael Estarellas-- perquè les remetés a dos aspirants, Tomàs Mas i Santiago Adrover.

Paràfrasant el principi de la navalla de Ockham, el fiscal ha remarcat que "el més simple sol ser el més probable": en aquest cas, veu molt més versemblant que Calvo enviés les preguntes, com queda reflectit en l'acta notarial que va recollir Montesinos, abans que "conspiracions mundials" per implicar-lo amb una suposada suplantació de correu electrònic.

En aquesta línia, Carrau també ha mencionat el principi de Hanlon per advertir que "no cal considerar que ha sigut la maldat el que s'explica per la estupidesa". La Fiscalia creu que Calvo va pensar que si enviava les preguntes a través d'un intermediari podria evitar ser identificat.

El fiscal ha mantingut la seva petició per a l'ex cúpula policial i els dos opositors, amb condemnes d'un any i mig de presó i inhabilitació de fins a 12 anys per a l'exercici de càrrecs públics, per delictes de revelació de secrets, prevaricació i omissió del deure de perseguir delictes. També ha sol·licitat anul·lar l'ascens a oficial i l'obtenció de plaça dels dos agents acusats. En canvi, ha retirat l'acusació contra un altre funcionari, Emili Quetglas.