Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'Assemblea Municipalista de MÉS reclama la devolució del sòl rústic als usos tradicionals. L'Assemblea Municipalista de MÉS reclama la devolució del sòl rústic als usos tradicionals.

L'Assemblea Municipalista de MÉS reclama la devolució del sòl rústic als usos tradicionals.

L'Assemblea Municipalista de MÉS reclama la devolució del sòl rústic als usos tradicionals.

Apesteguia: "Mallorca no pot ser un solar. Hem de retornar el sòl rústic als usos que li són propis com són els agrícoles i ramaders"

PALMA, 6 Abr.

L'Assemblea Municipalista de MÉS per Mallorca, celebrada aquest dissabte a Manacor, ha reclamat retornar el sòl rústic als usos que li són propis.

En una nota de premsa, MÉS ha informat que l'Assemblea Municipalista de la formació, celebrada aquest dissabte a Manacor, reclama retornar el sòl rústic als usos que li són propis, com són l'agrícola i el ramader.

L'Assemblea Municipalista que reuneix als alcaldes i regidors de la formació ha anunciat que adaptarà o proposarà adaptar els Plans d'Ordenació Urbana i les Normes Subsidiàries dels municipis amb aquest objectiu i que presentarà mocions als ajuntaments perquè el Consell de Mallorca adapte el Pla Territorial en la mateixa línia.

"Mallorca no pot ser un solar. Hem de retornar el sòl rústic als usos que li són propis, com són els agrícoles i ramaders", ha assegurat el coordinador general de MÉS, Lluís Apesteguia.

En aquest sentit, la formació considera que la rururbanització que s'ha produït en els últims anys --també l'arrendament turístic que es produeix en aquestes vivendes-- és un ús impropi del rústic que tracta les parcel·les com si fossin solars, excloent els usos propis i generant externalitats negatives en matèria de més vehicles, consum d'aigua (sovint directament de pous), fosses sèptiques (pous negres), residus o serveis, entre d'altres.

Per aquests motius, l'Assemblea Municipalista de MÉS ha reclamat acabar amb la rururbanització i retornar el sòl rústic als usos que li són propis com són l'agrícola i el ramader.

Així, el partit ecosobiranista ha insistit que adaptarà o proposarà adaptar els Plans d'Ordenació Urbana i les Normes Subsidiàries dels municipis amb aquest objectiu i que presentarà mocions als ajuntaments perquè el Consell adapte el Pla Territorial en la mateixa línia.

.