L'Audiència ajorna a l'abril de 2025 un judici per un "engany de l'amor" per l'absència d'un acusat i el seu advocat.

L'Audiència ajorna a l'abril de 2025 un judici per un

Un judici per una estafa amb el mètode de la 'timo de l'amor', la vista del qual estava convocada aquest dimecres, s'ha ajornat més d'un any, fins a l'abril de 2025, per incompareixença d'un acusat i el seu advocat a l'Audiència Provincial.

Com a acusats figuren un home i una dona per presumptament estafar 20.000 euros a un tercer, a Port d'Andratx (Mallorca), fent-se passar per una soldat nord-americana suposadament destinada a l'Afganistan. La Fiscalia demana dos anys de presó per a cadascun, tot i que l'acusació particular sol·licita condemnes superiors.

L'advocat d'un dels acusats va presentar diversos escrits anteriorment sol·licitant la suspensió de la vista per un motiu personal greu. No obstant això, la Sala no va acceptar la suspensió, per la qual cosa, com ha recordat la presidenta del Tribunal, estaven obligats a comparèixer. Només el procurador s'ha presentat a la citació.

Per tot això, la Sala ha fixat una nova vista per al 3 d'abril de 2025.

Els fets es remunten al mes d'agost de 2019. Una persona desconeguda es va posar en contacte amb la víctima, un home resident a Port d'Andratx, a través d'aplicacions d'Internet, fent-se passar per una suposada militar nord-americana anomenada Carolyne Hillson.

Els estafadors van continuar comunicant-se amb la víctima fins a fer-li creure que la dona s'havia convertit en la seva parella, prometent-li que aniria a viure amb ell a Mallorca.

D'aquesta manera, van simular que li havia enviat a través d'una empresa de transport els seus béns, diners, herència i documents, valorats en milions de dòlars. Des d'una pàgina web falsa de l'empresa de paqueteria li van enviar successius missatges posant obstacles a la entrega del paquet, exigint-li diferents transferències bancàries al llarg de diversos mesos amb diferents pretextos.

La víctima va dur a terme les transferències per un total de 57.155 euros. L'home i la dona que seran jutjats a Palma eren titulars de dos comptes on es va ingressar part d'aquests diners.

Tags

Categoría

Illes Balears