Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'Audiència arxiva la querella contra el prior i el diaconu de Lluc per suposat assetjament laboral.

L'Audiència arxiva la querella contra el prior i el diaconu de Lluc per suposat assetjament laboral.

Una extrabajadora va presentar la querella després de ser acomiadada per dedicar-se a altres treballs mentre estava de baixa.

PALMA, 19 de gener.

El Jutjat d'Instrucció número 1 d'Inca ha arxivat una querella contra el prior i el diacon del Santuari de Lluc, per presumpte Assetjament Laboral, formulada per una treballadora acomiadada.

Segons han informat a Europa Press fonts properes al procés, el Jutjat ha dictat el sobreseïment després que la treballadora retirés la denúncia -havent arribat a un acord en un procés paral·lel en la jurisdicció social- i al no apreciar indicis de delicte.

La dona va ser acomiadada després que els responsables del Santuari detectessin que, tot i que portava més d'un any de baixa per un problema mèdic, havia estat realitzant altres treballs incompatibles.

L'afectada va impugnar l'acomiadament disciplinari considerant que s'havia de qualificar com a improcedent. Al mateix temps, va presentar una querella per suposat 'mobbing' assegurant que havia estat sotmesa a condicions laborals il·legals, acusacions que ara ha retirat.

El prior i el coordinador de Lluc van comparèixer davant el Jutjat al novembre, acompanyats de l'advocat Miquel Arbona.