Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'educador acusat d'abusos es declara innocent i culpa la víctima pel seu caràcter problemàtic. L'educador acusat d'abusos es declara innocent i culpa la víctima pel seu caràcter problemàtic.

L'educador acusat d'abusos es declara innocent i culpa la víctima pel seu caràcter problemàtic. 

L'educador acusat d'abusos es declara innocent i culpa la víctima pel seu caràcter problemàtic.

La jove ratifica que hi va haver un encontre sexual consentit i sense veure's "forçada en cap moment", però que "no hauria d'haver passat"

PALMA, 27 Feb.

L'educador acusat d'abusos sexuals a una menor d'edat en una casa d'acollida a Mallorca s'ha declarat innocent davant l'Audiència Provincial, on ha atribuït la denúncia al caràcter problemàtic de la víctima i a un possible ànim de venjança.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial ha acollit aquest dimarts el judici, on la jove, que tenia 15 anys en el moment dels fets, ha relatat un episodi sexual entre ambdós matitzant que va ser consentit i que ella no va ser "forçada en cap moment". La víctima ha assenyalat que, per això, no ho va explicar a ningú fins passats dos anys, ja que llavors entenia "que no hi havia cap abús".

Malgrat tot, en el judici s'ha mostrat conscient que el succeït constitueix un delicte. "Jo estava interna en un centre de menors i ell era educador, havia de vetllar per la meva seguretat", ha raonat la víctima.

En aquesta línia, la jove ha remarcat que "el que va passar no va estar bé" i "no hauria d'haver passat", independentment que ella consentís: "Era jove, tenia 15 anys, les hormones, jo que sé. Però ell no hauria d'haver-hi accedit, i qui diu que no ho ha tornat a fer o ho ha pogut fer amb algú més".

La Fiscalia demana per l'acusat nou anys de presó per abusos sexuals al tenir la víctima menys de 16 anys. A més, sol·licita una inhabilitació de deu anys per a l'exercici d'activitats que comportin contacte amb menors, i una indemnització de 20.000 euros.