Notícies Balears.

Notícies Balears.

Les Balears es situen com a la regió amb el preu més car de lloguer d'habitatges, amb 16,5 euros per metre quadrat.

Les Balears es situen com a la regió amb el preu més car de lloguer d'habitatges, amb 16,5 euros per metre quadrat.

PALMA, 2 d'agost.

Balears es situa com la comunitat autònoma més cara en el lloguer de habitatges amb un preu mitjà de 16,5 euros per metre quadrat, seguida de Madrid, Catalunya (15,3 euros per metre quadrat) i Euskadi (12,9 euros per metre quadrat).

Segons les dades de l'últim informe de preus del portal immobiliari idealista, les CC.AA. més assequibles són Extremadura amb 6,1 euros el metre quadrat, i Castella-la Manxa amb 6,5 euros el metre quadrat.

Per províncies, l'arxipèlag també és el més car seguit de Barcelona, amb 16,2 euros per metre quadrat; Madrid, amb 15,6 euros el metre quadrat, i Guipúscoa amb 14,8 euros el metre quadrat.

En relació amb l'augment del preu mitjà, Palma ha registrat una pujada del preu de l'habitatge de lloguer del 0,5 per cent, la qual cosa la converteix en la setena ciutat més encarada.

En aquest sentit, la superen Sant Sebastià (3,9 per cent més), Màlaga (2,9 per cent més), Madrid (1,6 per cent més), Alacant (1,5 per cent més), València (1,1 per cent més) i Barcelona (0,8 per cent més).

D'altra banda, és la quarta ciutat més cara en relació al preu per sota de Barcelona (18,9 euros el metre quadrat), Madrid (17,1 euros el metre quadrat) i Sant Sebastià (16,5 euros per metre quadrat).

Finalment, el lloguer ha augmentat a les 17 regions durant l'últim mes, en què Cantàbria encapçala la llista amb un augment del 5,5 per cent i Balears es situa com la vuitena amb un increment del 0,7 per cent.