• dilluns 3 d'octubre del 2022

Les bonificacions i els descomptes al transport terrestre de Balears entren en vigor aquest dijous

img

PALMA, 31 Ago.

Les bonificacions a les tarifes del transport públic terrestre a Balears que suposarà els descomptes als autobusos de Mallorca i la gratuïtat del tren i el metro a Mallorca, així com dels autobusos a Menorca, Eivissa i Formentera entra en vigor aquest dijous fins al 31 de desembre.

En el cas de Mallorca, els usuaris que viatgin amb la Targeta Intermodal podran accedir de forma gratuïta al tren i al metro i en el cas de trajectes que inclouen tren i autobús, l'usuari només pagarà la tarifa corresponent al bus amb el descompte aplicat.

A més, s'aplicarà un descompte inicial del 50% al servei d'autobús de la xarxa TIB i en el cas de l'EMT de Palma, el preu dels abonaments també es redueix un 50%.

En el cas de Menorca, Eivissa i Formentera, el transport terrestre també serà gratuït s a partir d'aquest dijous per als usuaris amb abonaments o targetes després que els consells insulars hagin optat finalment per igualar les aportacions del 50 per cent dels executius nacional i autonòmic.

Cal recordar que el president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar durant el passat Debat sobre l'Estat de la Nació la gratuïtat dels serveis de Rodalies, Rodalies i Mitja Distància a partir del setembre, i després, des de les Balears, es va reclamar que aquesta mesura s'apliqués també a les Illes .

Dies més tard, després del despatx d'estiu entre el Rei Felip VI i el cap de l'Executiu, Sánchez va anunciar, primer, la bonificació al cent per cent el tren i el metro de Mallorca, mentre que la presidenta Armengol va anunciar, després d'una reunió amb Sánchez, que els bitllets d'autobús de Menorca, Eivissa i Formentera comptarien amb descomptes de fins a un 70 per cent, bonificació que finalment serà completa després de les aportacions de les institucions és insulars.