• diumenge 29 de gener del 2023

Les conclusions de la Cimera sobre Mobilitat Segura definiran futurs protocols internacionals, segons Maroto

img

Les esmentades conclusions es plantejaran al G20

EIVISSA, 7 Jul.

La Cimera Internacional sobre Mobilitat Segura , organitzada pel Govern juntament amb l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), servirà per definir protocols internacionals en mobilitat.

Així ho ha assenyalat, en roda de premsa, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que presideix a Eivissa aquesta cimera a què assisteixen alts mandataris de les àrees de turisme i sanitat de més 30 països.

Les conclusions, segons ha avançat Maroto, definiran com ha de ser un protocol internacional segur ia més ha anunciat que aquestes conclusions es plantejaran al G20 perquè al novembre es pugui anar treballant en protocols que donin confiança i facilitin els viatges, tot i continuar convivint amb la pandèmia.

trobada d'Eivissa ser veureu per fixar acords internacionals en matèria de mobilitat segura. Precisament, Maroto ha destacat que les Illes necessiten la connectivitat i la mobilitat per atraure turisme.

La ministra ha destacat també la posada en marxa del Certificat COVID de la Unió Europea, punt de partida per començar el debat en aquesta cimera. "Va permetre obrir el destí cap a una mobilitat segura perquè encara convivim amb la pandèmia i la confiança del turisme es basa en elements de seguretat a la destinació", ha explicat, alhora que ha destacat que "és la primera vegada que ministres de turisme i sanitat se sentin junts a debatre sobre aquest tema".

"Aquest estiu, a Balears tindrem xifres rècord de turistes i Espanya està recuperant també el turisme internacional", ha assenyalat també la ministra, assenyalant que la connectivitat és "fonamental", i per això ha ressaltat la importància d'unificar aquestes pautes comunes per als diferents països.

També ha reiterat que l'objectiu és preservar la seguretat de les destinacions i "poder obrir-nos al món amb protocols que siguin més fàcils i que generin confiança".

Per la seva banda, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha subratllat la importància de celebrar aquest congrés internacional a Eivissa per debatre sobre una col stió "tan necessària per a unes illes" com és la connectivitat. A més, ha destacat l'"enorme responsabilitat i aposta" del Govern d'Espanya cap a les Illes per demostrar que són una destinació turística segura.

Notícies més vistes Avui