Notícies Balears.

Notícies Balears.

Les cooperatives agroalimentàries de Balears preveuen danys "importants" als cultius a causa del temporal.

Les cooperatives agroalimentàries de Balears preveuen danys

PALMA, 28 d'agost.

Cooperatives Agroalimentàries de Balears ha fet una primera estimació dels danys patits en les seves entitats sòcies i cultius després del pas de la tempesta tropical Betty, amb una previsió que siguin "considerables, encara que cal esperar l'avaluació dels tècnics i peritatges".

L'entitat ha explicat aquest dilluns, en una nota de premsa, que els cultius hortícoles a l'aire lliure, de meló, tomàquets i carabasses, han estat els més afectats tant a Mallorca com a Eivissa. Tant és així, que a la primera ja donen per perduda tota la collita d'exterior.

Els cultius fruiters també s'han vist afectats, com és el cas de la pruna que s'ha caigut. Una altra part damnificada per aquestes tempestes és la garrova i han assenyalat que, particularment, "s'ha perdut molta garrofa, encara que s'està a l'espera de rebre algun informe dels seus socis".

Així mateix, s'han vist afectats els oliverars, ja que l'oliva "ja estava llesta per ser recollida", però el vent "l'ha partit".

Pel que fa al cànem, la presidenta de la Cooperativa, Jeròmina Bonafe, ha indicat que "els experts diuen que potser es salva el 25 per cent del cultiu, però tenen una setmana per valorar-ho tot i retirar les plantes caigudes".

Malgrat el mal temps, "alguns han estat més afortunats" com els socis que tenen vinyes i ja han venut durant la temporada estival.

Per la seva banda, des de Menorca, on el vent i la pluja també han afectat, han informat que a la cooperativa Sant Martí s'ha inundat la fàbrica de pinsos i en alguns llocs s'ha caigut "alguna paret".