Les distraccions al volant van causar el 2,3% de les infraccions de trànsit a Balears el 2022.

Les distraccions al volant van causar el 2,3% de les infraccions de trànsit a Balears el 2022.

PALMA, 9 Oct.

Les distraccions al volant van causar el 2,3% de les infraccions de trànsit el 2022 a les Illes Balears, segons ha informat aquest dilluns la Direcció General de Trànsit (DGT), que desplega aquesta setmana a les Illes Balears la seva campanya contra les distraccions al volant.

A més, segons les dades del 2021, aquest tipus de distraccions són un factor concurrent en tres de cada 10 sinistres amb víctimes mortals a Espanya.

Segons la cap provincial de Trànsit a Balears, Francisca Ramis, el maneig de dispositius electrònics, com els telèfons mòbils, mentre es condueix és un dels principals factors de distracció. A les illes es van comptabilitzar l'any passat un total de 3.275 infraccions per aquest motiu.

A més, es van registrar 901 infraccions per saltar-se un cedeix el pas o un stop i 394 per conducció negligent, associada freqüentment a les distraccions al volant.

"És important conscienciar els conductors que quan desvien la mirada de la carretera, encara que sigui uns segons, es perd una informació valuosa per a la seva seguretat i la de la resta de persones que circulen per la mateixa via, una imprudència que pot ocasionar greus conseqüències i la pèrdua de vides", ha advertit Ramis.

Les dades de la DGT confirmen la baixa consideració a Espanya pel que fa als riscos de l'ús del mòbil durant la conducció; tres de cada quatre conductors reconeixen que amb certa freqüència circulen distringuts, i fins a un 5% admeten fer-ho "gairebé sempre". La conducció distringuda es manté com a primera causa concurrent més freqüent en els sinistres de trànsit des de 2017.

Per a aquesta campanya, com en edicions anteriors, la DGT compta amb la col·laboració de l'Associació de Lesionats Medul·lars i Grans Discapacitats (ASPAYM), en aquesta tasca de presa de consciència.

Amb aquesta finalitat, aquest matí s'han practicat controls en què persones voluntàries d'ASPAYM que van ser víctimes d'accidents de circulació han acompanyat els agents de trànsit per explicar el seu testimoni.

La presentació de la campanya ha comptat amb la participació de la delegada del Govern, Aina Calvo, i del comandant cap del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil a Balears, Manuel Aguilera.

Calvo ha destacat la importància d'aquest tipus d'iniciatives, que serveixen per cridar l'atenció sobre "unes conductes que s'han d'evitar i, amb això, impedir accidents i salvar vides als carrers".

.

Tags

Categoría

Illes Balears