Notícies Balears.

Notícies Balears.

Les execucions hipotecàries sobre habitatges baixen un 64% a les Illes Balears en el segon trimestre.

Les execucions hipotecàries sobre habitatges baixen un 64% a les Illes Balears en el segon trimestre.

PALMA, 8 Set.

Les execucions hipotecàries sobre habitatges van baixar un 64% a les Balears al segon trimestre de 2023 en comparació amb el mateix període de l'any anterior, fins a un total de 47, segons dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En els mesos d'abril, maig i juny es van iniciar i inscriure a les Balears 104 execucions hipotecàries sobre finques. A més, consten deu certificacions sobre finques rústiques, una sobre un solar i 46 sobre un altre tipus de finques urbanes.

De les 47 execucions hipotecàries sobre habitatges, 33 són de persones físiques i 14 de persones jurídiques; i totes eren habitatges usats.

A tota Espanya, les execucions hipotecàries sobre habitatges de persones físiques van baixar un 16,7% en taxa anual, i aquelles sobre habitatges de persones jurídiques van baixar un 46,3%. El nombre d'inscripcions de certificats per execucions hipotecàries iniciades en els registres de la propietat al segon trimestre de 2023 és de 5.386, la qual cosa suposa un 4,2% més que el trimestre anterior i un 26,0% menys que en el mateix trimestre de 2022.

.