Notícies Balears.

Notícies Balears.

Les Illes Balears adquireixen més de 8.000 dosis de la vacuna que immunitza els menors de 6 mesos contra la bronquiolitis.

Les Illes Balears adquireixen més de 8.000 dosis de la vacuna que immunitza els menors de 6 mesos contra la bronquiolitis.

PALMA, 3 de maig.

El Consell de Govern ha autoritzat la inversió de 1.934.421 euros per a la compra de més de 8.000 dosis de la vacuna Nirsemivab contra el virus respiratori sincitial (VRS), causant de diferents quadres clínics com ara bronquiolitis i pneumònia.

Així ho ha anunciat aquest divendres en roda de premsa el vicepresident i portaveu de l'Executiu autonòmic, Antoni Costa, detallant que la pròrroga d'un any del contracte --fins al 30 de juny de 2025-- per al subministrament de l'anticòs monoclonal Nirsevimab permetrà immunitzar tots els nadons de menys de sis mesos la propera temporada de circulació del virus.

D'aquesta manera, ha subratllat el Govern, s'evitarà la important morbimortalitat associada a aquesta infecció en la població infantil.

La vacuna Nirsemivab s'administrarà als lactants amb edat inferior a sis mesos a partir de la propera tardor en la que serà la segona campanya de la sanitat pública balear. La primera ha assolit una cobertura del 75 per cent de la població objectiu i el resultat ha estat una disminució dels casos greus d'aquesta malaltia.

Respecte de la temporada anterior, el subministrament d'aquesta vacuna ha permès una disminució del 70 per cent dels ingressos hospitalaris i del 80 per cent dels ingressos a les unitats de cures intensives pediàtriques.

El VRS és la principal causa de bronquiolitis, que consisteix en la inflamació de bronquis i bronquíols i suposa el 80 per cent de les malalties respiratòries i hospitalitzacions de nens menors d'un any. S'ha relacionat també amb malalties respiratòries bacterianes i posterior desenvolupament d'hiperactivitat bronquial i asma.

Es calcula que un deu per cent dels nens en pateixen, un 1-2 per cent requereix hospitalització i un deu per cent dels ingressats van a la UCI.

La malaltia és més habitual i més greu en nens prematurs o amb patologies greus, però al tractar-se d'una malaltia molt freqüent, la majoria dels afectats són nens sans.