Notícies Balears.

Notícies Balears.

Les immobiliàries donen suport al programa de lloguer segur del Govern per combatre l'escassetat d'habitatge. Les immobiliàries donen suport al programa de lloguer segur del Govern per combatre l'escassetat d'habitatge.

Les immobiliàries donen suport al programa de lloguer segur del Govern per combatre l'escassetat d'habitatge.
Les immobiliàries donen suport al programa de lloguer segur del Govern per combatre l'escassetat d'habitatge.

PALMA, 15 de maig.

L'Associació Balear Immobiliària Nacional i Internacional (Abini) ha expressat aquest dimecres el seu suport al programa d'arrendament segur en el qual el Govern actuaria com a arrendador, una mesura plantejada per combatre l'escassetat d'habitatges.

La patronal de les immobiliàries ha mostrat "satisfacció" per aquesta iniciativa. "Des del sector immobiliari s'ha alertat que la contractació de oferta provocada per la por que genera l'ocupació il·legal i els efectes de la Llei d'Habitatge aprovada en la vigília de les eleccions autonòmiques", han apuntat.

L'organització professional ha ressaltat que aquesta mesura té "com a únic beneficiari la societat balear i posa l'enfocament en la seva primera residència", descartant l'ús vacacional.

Abini ha valorat que el plantejament del Govern inclogui les immobiliàries per a l'abonament de l'arrendament als propietaris, el que "posa de relleu la importància que li dóna aquest govern a la figura de l'agent immobiliari".

"Amb aquesta mesura es posa en evidència, una vegada més, la importància que tenia la regulació del sector immobiliari i que acaba de veure la llum recentment. Ara la tasca està en què tots els que ens dediquem a la intermediació compleixem els requisits que marca la nova llei autonòmica", ha declarat el president de Abini, Hans Lenz.

El president de Abini ha afegit que "el dret constitucional a tenir una vivenda digna no pot recaure únicament en el sector privat". "Les accions allunyades de les regles econòmiques més bàsiques i les intervencions agressives sobre la propietat privada han demostrat que solen tenir l'efecte contrari a l'anunciat", ha advertit.

Lenz ha finalitzat confiant que "aquest canvi d'actitud aviat es faci notable pels residents a les Balears, els quals es mereixen mesures d'habitatge reals i efectives".