• dimecres 7 de juny del 2023

Les obres de reforç del dic de Cala Rajada avancen a bon ritme

img

Aquesta setmana es faran les primeres proves en sec de col·locació de les peces executades amb formigó ecològic

PALMA, 25 Jun.

>

Les obres de reforç del dic de Cala Rajada avancen a bon ritme i aquesta setmana es realitzaran les primeres proves en sec de col·locació de les peces executades amb formigó ecològic.

Segons ha informat Conselleria de Mobilitat i Habitatge aquest dissabte en una nota de premsa, les obres de reforç del dic del port de Cala Rajada avancen segons la planificació prevista.

La fi d'aquesta intervenció és assegurar l'estabilitat estructural del dic, així com reduir la superació del port davant de les onades per millorar la seva operativitat. Aquesta actuació es va iniciar al febrer i té previst un termini d'execució de 12 mesos.

Actualment s'està fent una prova en sec que simularà un talús d'escullera natural a l'esplanada interior del port. Aquest assaig es realitza amb els mateixos equips que s'utilitzaran en la col·locació definitiva dels hexàpodes de formigó ecològic.

Un cop acabades aquestes proves es col·locarà de manera definitiva el talús de protecció, que constarà d'un mantell de una capa de peces de formigó conegudes com a hexàpodes que estan fabricades amb formigó ecològic amb la incorporació d'un producte anomenat ECOncrete que facilita la proliferació de vida marina. La col·locació d'aquests blocs de formigó s'ha de fer de manera molt precisa perquè quedin ubicats correctament per protegir de l'onatge i reduir els problemes d'agitació dins del port.

Les obres de reforç del dic suposen una inversió de 4 ,8 milions d'euros que s'afegeixen als 0,6 milions de l'estabilització del penya-segat que es va fer abans de l'estiu.

Notícies més vistes Avui