• dimarts 6 de juny del 2023

Les platges des Trenc disposen de senyals perquè els usuaris puguin indicar la seva ubicació en cas d'emergència

img

PALMA, 13 Ago.

Totes les platges del Parc Natural Marítim-terrestre Es Trenc-Salobrar de Camps ja tenen un sistema de sectorització amb senyals de colors numerats perquè els usuaris de les platges tinguin una referència clara d'on es troben en cas d'haver de trucar al 112 a causa d'una emergència.

A petició de la Direcció General d'Emergències i Interior, l'equip de gestió del Parc Natural, amb la col·laboració dels tècnics del Servei d'Espais Naturals de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, ha instal·lat a les platges de s'Arenal de sa Ràpita, ca Murters, s'Arenal d'en Tem, es Trenc, es Peregons i la platja de la Raconada de s'Estany o des Marquès tota una sèrie de senyals de colors numerades (van en grups de l'1 al 5 en diferents colors: vermell, taronja, groc, blau, verd i marró) perquè els o suaris de les platges que tinguin alguna emergència puguin indicar clarament on es troben.

Així, assenyalant als operadors del 112 el nombre i el color del senyal més proper, es podrà enviar una ambulància al sector de la platja on es trobin, ha explicat en una nota de premsa la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

Els senyals s'han instal·lat cada 200 metres, majoritàriament davant l'acordonament del sistema dunar, amb l'objectiu de no alterar les dunes i no interferir en el procés de recuperació. A les zones on hi ha substrat rocós s'ha rebutjat utilitzar materials nocius per als organismes aquàtics, com silicones.

Segons han recordat, aquest any ja s'han produït 420 incidents greus a les platges de les Balears, 24 amb resultat de mort. Alhora, han recordat algunes recomanacions com entrar a l'aigua a poc a poc i respectar el temps de la digestió.

Recomanen també no allunyar-se de la costa, anar amb compte amb la utilització de matalassos, així com sortir de l'aigua immediatament si se senten calfreds o rampes.

Recorden igualment anar amb compte en entrar o sortir de l'aigua en zones de roca i no perdre de vista els nens.

XOX

Notícies més vistes Avui