Les rebaixes d'hivern comencen oficialment aquest diumenge a les Balears.

Les rebaixes d'hivern comencen oficialment aquest diumenge a les Balears.

Aquesta jornada obren amb descomptes els comerços en zones de gran afluència turística; la resta els començaran oficialment aquest dilluns.

PALMA, 7 de gener.

Les rebaixes d'hivern han començat oficialment aquest diumenge, dia 7 de gener, en els comerços que es troben situats a les conegudes com a Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT); mentre, a la resta d'establiments començaran aquest dilluns, dia 8 de gener.

Pimem-Comerç preveuen una campanya de rebaixes exitosa per una esperada agressiva estratègia de preus i pel canvi repentí del temps a Mallorca, on s'ha passat de temperatures suaus al fred hivernal previst com a mínim per a la pròxima setmana.

Aquest últim factor, segons el president de Pimem-Comerç, Miquel Àngel Mateu, "és clau" a causa que "la sensació de fred ajuda a la compra de peces que fins ara eren molt difícils de vendre perquè simplement les altes temperatures per a l'època de l'any no convidaven a adquirir-les ja que simplement no s'utilitzarien".

També des de el Corte Inglés esperen unes rebaixes "positives", gràcies a l'arribada del fred, que "afavorirà les compres a aquestes setmanes", en què desitgen "mantenir la bona tendència del Nadal".

El Corte Inglés de Jaume III ha començat les rebaixes d'hivern aquest diumenge per estar en zona de gran afluència turística. Les rebaixes a les Balears en els centres que no estan a ZGAT, com el Corte Inglés d'Avenidas, començaran aquest dilluns.

El més escèptic amb l'inici oficial de les rebaixes d'hivern ha estat el president d'Afedeco, Antoni Gayà, qui ha recordat que els comerciants fa temps que es queixen que "hi ha més dies de rebaixes que dies de vendes normals" i "això no té cap sentit".

Gayà creu que el problema "és que hi ha tants dies d'ofertes que les rebaixes han perdut el seu origen, que estava molt bé perquè després de Reis hi havia dies de descomptes i, recordem-ho, això suposava que la gent feia cua per entrar a les botigues", ha recordat, lamentant que "ara no només ningú fa cua, perquè ja han pogut comprar al Black Friday, sinó que, bé, és un dia més". "Per tant, en els primers dies potser la gent comprarà més però amb el pas del temps les vendes experimentaran un descens important", ha advertit.

Categoría

Illes Balears