• dijous 30 de març del 2023

Les reserves hídriques de Balears entren en prealerta per sequera en situar-se al 46% a l'agost

img

PALMA, 8 Set.

Les reserves hídriques de Balears han entrat en prealerta per sequera en situar-se al 46% a agost, tres punts percentuals menys que el mes anterior i amb una situació igual a la de l'any passat.

En una nota de premsa, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha detallat que, per illes, totes pateixen descensos excepte Menorca que es mantenen al 43%; Eivissa passa del 55% al ​​49%; Mallorca, del 53% al 49%, i Formentera, del 39% al 37%.

Respecte a les Unitats de Demanda (UD), entren a l'escenari de prealerta Manacor-Felanitx, Tramuntana Nord i Eivissa , sumant-se així a Pla de Mallorca, Artà, Migjorn de Mallorca i Formentera. Per contra, només Menorca, Tramuntana Sud i Palma-Alcúdia es mantenen a "un escenari de normalitat".

En concret, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el conjunt de les Illes ha presentat un agost humit, amb 24 l/m2, lleugerament per sobre de la mitjana històrica de 20 l/m2.

D'aquesta manera, Menorca ha experimentat un mes molt humit amb 61,2 l/m2 quan la mitjana històrica és de 18 l/m2; a Mallorca, ha estat normal, amb 21,2 l/m2, quan la mitjana és de 20,7 l/m2; a Eivissa ha estat sec, amb 6,5 l/m2 quan la mitjana és de 17,3 l/m2; i, a Formentera, ha estat també sec, registrant 1,9 l/m2 davant els 12,6 l/m2 de mitjana.

En paral·lel, el percentatge de precipitació interanual a les Balears ha estat un 8 % superior a la mitjana històrica i ha marcat un 3% a Mallorca, un 19% a Menorca i un 33% a les Pitiüses.

"La manca de precipitacions típica de l'estiu i les extraccions han provocat un descens generalitzat a totes les UD, per la qual cosa és força probable que a finals de setembre les UD Menorca i Palma-Alcúdia entrin a l'escenari de prealerta”, ha assenyalat la Conselleria.

Notícies més vistes Avui