• dijous 2 de febrer del 2023

Les reserves hídriques de Balears es mantenen al 46% i dues unitats més entren en prealerta

img


PALMA, 12 Oct.

Les reserves hídriques de Balears es mantenen al 46 per cent el mes de setembre, el mateix percentatge que el mes anterior i un punt percentual per sota que al mes de setembre de l'any passat.

Segons ha informat en una nota de premsa la Conselleria de Medi Ambient i Territori , per illes, Formentera passa del 37% al 57% i Menorca guanya sis punts percentuals, situant-se al 49%.

Mallorca, en canvi, es manté al 46% i Eivissa baixa dos punts, situant-se a el 47%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), dues més entren en prealerta per sequera: Menorca i Palma-Alcúdia. D'aquesta manera, ja hi ha nou UD en prealerta i només una (Tramuntana Sud) en escenari de normalitat.

En relació amb les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), indiquen que al conjunt de les Illes, setembre ha estat un mes humit amb un registre de 74,9 l/m2, per sobre de la mitjana històrica (60 l/m2).

La situació per illes, però, ha estat dispar. Així, a Menorca ha estat un mes molt humit amb 109,3 l/m2 quan la mitjana històrica és de 56,9 l/m2.

Eivissa, amb 119,8 l/m2, també supera amb creixes la mitjana històrica, de 57,8 l/m2. A Mallorca, en canvi, ha estat un mes normal quant a precipitacions amb 65,9 l/m2 quan la mitjana històrica és de 61,6 l/m2.

El percentatge de precipitació interanual al conjunt de l'arxipèlag és un 8% superior a la mitjana històrica. A les Pitiüses, ho ha estat un 40%; a Menorca, un 23%; i, a Mallorca, un 3%. Pel que fa a les temperatures, ha estat un mes molt càlid.

Tot i que durant el mes de setembre s'han produït episodis de precipitació notable, aquests han estat torrencials i, per tant, bona part del aigua de pluja s'ha abocat directament al mar.

Davant l'escenari de prealerta de sequera pràcticament generalitzat, la direcció general de Recursos Hídrics ha convocat, dimarts passat, el Comitè tècnic de sequera per informar de la situació de les reserves hídriques als seus membres.

XOX

Notícies més vistes Avui