• dimecres 30 de novembre del 2022

Les reserves hídriques de Balears estan al 49% i quatre Unitats de Demanda se situen en prealerta de sequera

img

PALMA, 6 Ago.

Les reserves hídriques de Balears s'han situat al 49 per cent mes de juliol, quatre punts percentuals menys que el mes anterior i amb una situació igual a la de l'any passat, mentre que quatre Unitats de Demanda se situen en escenari de prealerta de sequera.

Per illes, totes pateixen descensos a excepció de Formentera, on s'incrementa dos punts, passant del 37 al 39%, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori aquest dissabte en nota de premsa.

A la resta, Menorca és la que pateix un descens més important, ja que passa del 50 al 43 per cent, mentre que Eivissa passa del 59 al 55 per cent i Mallorca baixa del 53 al 49 per cent. Respecte a les Unitats de Demanda, les de Migjorn i Formentera entren en escenari de prealerta, per la qual cosa n'hi passa quatre, ja que la del Pl ai la d'Artà ja estaven en aquest escenari el mes passat. Així, sis Unitats de Demanda es mantenen en escenari de normalitat.

D'acord amb les previsions, és probable que Manacor-Felanitx, Tramuntana Nort i Eivissa entrin a l'escenari de prealerta a finals d'agost.

p>

Pel que fa a les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), indiquen que el juliol ha estat un mes sec, amb una mitjana de 0,3 litres per metre quadrat, davant els 6,3 de mitjana històrica.< /p>

Per illes, ha estat un mes normal a Formentera (0,8 l/m2 quan la mitjana històrica és de 3,1), sec a Mallorca (0,4 l/m2 quan la mitjana històrica és de 7,2) ia Eivissa (0,4 l/m2 quan la mitjana històrica és de 4,6), mentre que a Menorca ha estat molt sec, amb unes precipitacions de 0 l/m2 quan la mitjana històrica és de 3, 1.

El percentatge de precipitació interanual a les Illes encara és superior a la mitjana històrica, situant-se un cinc per cent per sobre. En detall, a les Pitiüses és un 34% més, a Menorca un sis per cent ia Mallorca un dos.

Notícies més vistes Avui