• divendres 2 de desembre del 2022

Les reserves hídriques de les Balears se situen al 53%

img

PALMA, 11 Jul.

Les reserves hídriques de les Balears se situen al 53% al mes de juny, tres punts percentuals menys que el mes anterior i un punt percentual per sota del mateix mes de l'any passat. Per illes, totes baixen excepte Eivissa, que es manté al 59%.

En concret, segons ha detallat la Conselleria de Medi Ambient i Territori, Menorca perd cinc punts percentuals i en queda al 50%; Mallorca passa del 56% al 53%; i Formentera passa del 39% al 37%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), es manté el mateix escenari del mes passat, amb vuit unitats dins de l'escenari de normalitat i dues, la del Pla i la d'Artà, a prealerta. A més, és probable que les UD Migjorn i Formentera entrin en prealerta el proper mes.

Les dades de l'Aemet indiquen que el juny ha estat un mes sec amb un registre de 2,1 l/m2 quan la mitjana històrica era de 12,9 l/m2. A Formentera, ha estat un mes normal (1,6 l/m2 quan la mitjana històrica és de 6,3 l/m2). Ha estat sec a Mallorca (2,5 l/m2 quan la mitjana històrica és de 13,4 l/m2) ia Eivissa (0,9 l/m2 i mitjana de 11,4 l/m2); a Menorca, ha estat molt sec amb un registre mensual de 0,4 l/m2 quan la mitjana és de 12 l/m2.

El percentatge de precipitació interanual a les Balears se situa un 7% per sobre de la mitjana històrica. A les Pitiüses, el percentatge se situa un 35% per sobre de la mitjana històrica mentre que a Menorca (9%) ia Mallorca (4%) la diferència és inferior.

XOX

Notícies més vistes Avui