Notícies Balears.

Notícies Balears.

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 54% a febrer i continuen en situació de prealerta per sequera. Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 54% a febrer i continuen en situació de prealerta per sequera.

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 54% a febrer i continuen en situació de prealerta per sequera.
Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 54% a febrer i continuen en situació de prealerta per sequera.

PALMA, 14 de març.

Les reserves hídriques de les Illes Balears han mantingut la seva capacitat al 54% durant el mes de febrer i el 78,2% del territori es troba en una situació de prealerta per sequera, a excepció de les unitats de demanda de Menorca i Tramuntana Sud, que passen a trobar-se en una situació de normalitat.

La situació durant aquest segon mes de l'any ha estat variable en funció de les illes, ja que mentre a Mallorca s'ha observat una lleu disminució, passant del 56% al 54%, Menorca i Eivissa han experimentat un avanç positiu, augmentant les seves reserves del 52% al 54% i del 39% al 40%, respectivament.

En un comunicat, la Conselleria del Mar i el Cicle de l'Aigua ha explicat que aquesta situació manté les illes en una condició semblant a la registrada l'any passat, que era del 53%.

Un canvi significatiu s'ha produït a Formentera, que ha aconseguit sortir de la fase d'alerta en què es trobava, gràcies a les precipitacions recents. Aquest avanç reflecteix l'impacte positiu que les pluges tenen en la gestió dels recursos hídrics de les illes.

El balanç entre les unitats de demanda ha estat mixt, amb algunes experimentant descensos mentre altres registren millores. Per exemple, s'ha observat una disminució en les reserves de les unitats de demanda de Manacor-Felanitx, Migjorn, Palma-Alcúdia i Tramuntana Nord, mentre que Menorca, Tramuntana Sud, Eivissa i Formentera han registrat increments. D'altra banda, les unitats de demanda d'Artà i es Pla s'han mantingut estables.

Pel que fa a les precipitacions, febrer s'ha mantingut en general dins de l'esperat per a l'època de l'any, amb un total de 39,3 l/m2, lleugerament per sota de la mitjana històrica. Aquest comportament de les pluges, juntament amb les temperatures càlides experimentades, amb una mitjana de 12,6ºC i una anomalia de +2,1ºC, demostra la variabilitat climàtica a què s'enfronten les Balears.

"La gestió de les reserves hídriques a les Balears continua sent un desafiament constant, especialment en el context de canvis climàtics. La sortida de Formentera de la situació d'alerta és una notícia positiva que demostra la capacitat de resposta de l'arxipèlag davant les variacions climàtiques", ha afirmat la Conselleria.