• dijous 2 de febrer del 2023

Les UCI de balears atenen nou pacients amb COVID, un 3,1% d'ocupació

img

Una revisió de les dades de mortalitat eleva el recompte de morts en 29 persones, amb la mort d'un pacient de 85 anys a l'última setmana

PALMA, 15 Set.

Les unitats de crítics de Balears tenen nou pacients ingressats amb COVID-19, fet que suposa una ocupació del 3,1% de casos de coronavirus sobre el total de llits d'UCI, segons les dades publicades aquest dijous per la Conselleria de Salut.

En detall, hi ha set pacients amb COVID a Mallorca i dos a Eivissa. Amb tot, en tres casos la causa principal de l'ingrés no és el coronavirus sinó una altra patologia. A causa del COVID estan en una UCI cinc pacients a Mallorca i un a Eivissa.

A més, els hospitals tenen 76 pacients positius en coronavirus a la planta (53 a Mallorca, 17 a Eivissa i sis a Menorca), si bé a causa del COVID són 35 (32 a Mallorca, dos a Eivissa i un a Menorca).

D'altra banda, l'estadística de morts a causa de la COVID-19 augmenta en 29 morts a darrera setmana, si bé cal matisar que 28 corresponen a una revisió del registre de mortalitat i es van produir durant els mesos de juny i juliol.

Bona part d'aquestes defuncions correspon a persones d'edat força avançada , si bé també hi ha casos de persones de 42, 59, 65 i 68 anys. A aquestes morts se suma la mort d'un home de 85 anys dilluns passat a Mallorca.

Així, la xifra total de defuncions a causa del coronavirus a les Balears se situa en 1.558 persones.

< p> Pel que fa a les residències de la tercera edat, es comptabilitzen 23 usuaris positius: 21 a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa. Hi ha vuit usuaris amb coronavirus ingressats a un hospital, tots de Mallorca.

Notícies més vistes Avui