• dijous 30 de març del 2023

Les vacants d'ocupació a Balears creixen un 33% al juliol, segons InfoJobs

img

PALMA, 10 Ago.

Les vacants d'ocupació registrades a InfoJobs a Balears van créixer un 33% interanual al juliol, amb un total de 5.701, encara que van caure un 22,5% respecte al mes de juny passat, segons dades de la plataforma d'ocupació.

Aquest alentiment del mercat laboral pot tenir conseqüències per a l'ocupabilitat dels joves, que encara amb un context favorable segueixen veient amb dificultat la seva incorporació al mercat laboral, han explicat des de InfoJobs.

Turisme i restauració, amb el 32,1% del total de vacants; Atenció al client, amb l'11,3%, i Compres, logística i magatzem, amb el 9,4%, són les categories que van canalitzar més vacants a través d'InfoJobs i van reunir més de la meitat de les posicions d'aquest mes (52 ,8%).

A la majoria de les categories va baixar el nombre de vacants respecte al mes de juny. Les categories que van patir un descens més significatiu són Compres, logística i magatzem, amb una disminució del 41%, i Turisme i restauració, amb una caiguda del 22%.

Quant a les categories que van créixer en relació al mes anterior, destaca Immobiliari i construcció que, amb 180 ofertes d'ocupació, va pujar un 45%.

Al juliol, les dues primeres posicions del rànquing dels llocs més demandats les van ocupar dependent, amb 352 vacants, i representant comercial, amb 344. Per la seva banda, cambrer va passar d'ocupar la tercera posició al juny a ocupar la sisena aquest mes de juliol, amb 206 vacants.

Cal destacar que entre les vacants registrades a InfoJobs a les Balears, es van publicar un total de 1.614 llocs de treball que oferien contracte indefinit, representant el 28,3% de les vacants que informaven sobre aquesta tipologia de contracte. D'altra banda, els contractes de durada determinada, 1.265, van representar el 22,5% del total a la plataforma. Finalment, els contractes fixos discontinus van representar un 24% del total, arribant a 1.370 vacants.

Pel que fa al tipus de jornada a realitzar, a Balears van predominar les vacants que oferien jornada a temps complet, representant el 65,8% del total. El 12,9% dels llocs de treball oferien jornada parcial.

Notícies més vistes Avui