Notícies Balears.

Notícies Balears.

Les vendes del sector serveis augmenten a les Balears un 11,3% a febrer. Les vendes del sector serveis augmenten a les Balears un 11,3% a febrer.

Les vendes del sector serveis augmenten a les Balears un 11,3% a febrer.

Les vendes del sector serveis augmenten a les Balears un 11,3% a febrer.

PALMA, 18 Abril

El sector serveis de les Illes Balears va augmentar la seva facturació un 11,3% el passat mes de febrer respecte al mateix període de l'any anterior, 5,9 punts més que la mitjana nacional, que va ser del 5,4%, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El sector serveis va augmentar a totes les comunitats autònomes al febrer amb La Rioja (+17,40%), Navarra (+11,80%) i les Illes Balears (+11,30%) al capdavant, mentre que en el costat contrari es van situar el País Basc (1,00%), Aragó (1,30%) i Múrcia (3,50%).

En el que portem d'any la facturació del sector serveis ha crescut un 10,5% a les Illes Balears, 6,4 punts més que la mitjana nacional (4,1%).

Per la seva banda, l'índex d'ocupació en el sector serveis va experimentar un augment del 4,41% a les Illes Balears respecte al mateix mes de l'any anterior.

La taxa anual de l'índex d'ocupació va ser positiva a totes les comunitats amb les Illes Balears registrant la millor dada, i Extremadura la pitjor, amb un augment del 0,66%.

En conjunt d'Espanya, el sector serveis va registrar un augment de la seva facturació del 5,4% al febrer en relació al mateix mes de l'any anterior, taxa 2,5 punts superior a la del mes anterior i el seu major augment des de març de 2023.

Amb l'impuls de febrer, les vendes del sector encadenen dos mesos de taxes interanuals positives després de la pujada del 2,9% que van experimentar al mes de gener.

L'ocupació creada pel sector serveis va augmentar un 2% al febrer respecte al mateix mes de 2023, taxa una dècima inferior a la del mes anterior. No obstant això, l'ocupació del sector porta creixent de manera ininterrompuda des d'abril de 2021.