L'espectacle de l'encesa de llums de Nadal a Palma serà el 23 de novembre, un dia abans del "Black Friday".

L'espectacle de l'encesa de llums de Nadal a Palma serà el 23 de novembre, un dia abans del

Cort dóna llum verda a la modificació de les obres de la Plaça d'Espanya, que augmenta el termini fins a juliol de 2024 i el pressupost en 275.000 euros.

PALMA, 6 Set.

L'espectacle de l'enllumenat de Nadal a Palma es celebrarà el 23 de novembre, el dia previ al 'Black Friday', segons ha anunciat aquest dimecres la portaveu de Cort, Belén Soto, després que la Junta de Govern municipal hagi aprovat iniciar l'expedient de contractació corresponent.

El tràmit de l'expedient va començar el passat 6 de juny amb un pressupost de gairebé 63.000 euros.

Ja dins de la nova legislatura "el procés va ser paralitzat arran de la creació de la figura del director general de Música i Arts Escèniques, que ha assumit les tasques que el govern municipal anterior pretenia externalitzar", en paraules de Soto.

Segons la portaveu, la data de l'espectacle fa "imprescindible" que l'expedient es tramiti per la via d'urgència.

D'altra banda, el Consistori ha donat llum verda a l'inici de l'expedient modificat i al contracte d'obres de la Plaça d'Espanya, que suposarà un increment del termini de quatre mesos, de manera que les obres finalitzaran el juliol de 2024.

Així mateix, la modificació implica un increment pressupostari de 275.000 euros, un 10,8 per cent més respecte a l'import inicial, que era de 3 milions d'euros.

Segons ha explicat Soto, la presència d'amiant "obliga a acordar mesures per a la seva eliminació" i és necessari ajustar el traçat del canvi de paviment per "no perjudicar les antigues muralles" que van aflorar durant les obres.

De la mateixa manera, també s'inclou en la redacció "inserir excavacions mensuals per localitzar peces arqueològiques especials amb la intenció de fer possible l'encaix de les conduccions".

La modificació d'obres comportarà un canvi d'ubicació dels llocs del Mercat de Nadal, que es traslladaran al Parc de Ses Estacions. Pel que fa a la ubicació del carril bici que passa per la Plaça d'Espanya, Soto ha apuntat que "s'està estudiant el nou traçat" i que l'Ajuntament informarà "quan estigui totalment estudiat i valorat".

Paral·lelament, a preguntes dels mitjans en relació amb el passatge per als vianants que uneix Son Cladera i Son Castelló, Soto ha informat que des de l'àrea d'Infraestructures de Cort es fa el manteniment d'aquest passatge, però que la titularitat és del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM).

En aquest sentit, ha assenyalat que "qualsevol projecte del passatge ho hauria de dur a terme el SFM" i que des del Consistori s'han reunit amb els veïns de la zona "que van proposar un projecte d'enterrar el passatge".

Tags

Categoría

Illes Balears