Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'exinterventora de Felanitx creu que la redacció dels plecs de platges beneficiava a la guanyadora sobre les altres. L'exinterventora de Felanitx creu que la redacció dels plecs de platges beneficiava a la guanyadora sobre les altres.

L'exinterventora de Felanitx creu que la redacció dels plecs de platges beneficiava a la guanyadora sobre les altres.

L'exinterventora de Felanitx creu que la redacció dels plecs de platges beneficiava a la guanyadora sobre les altres.

PALMA, 11 de juny.

L'exinterventora de l'Ajuntament de Felanitx ha declarat aquest dimarts, a l'Audiència Provincial, que considera que la redacció dels plecs del concurs de platges investigat per un possible amaño beneficiava a l'empresa guanyadora sobre les altres.

Així ha respost l'extrabajadora en la seva compareixença com a testimoni en el judici que celebra aquests dies la Secció Segona de l'Audiència Provincial. Al banc de l'acusats seuen l'exalcalde del PP Biel Tauler (2011-2015), i l'exregidor de Platges, Juan Ramón Vidal, acusats d'haver-se concertat per assegurar que la concessió anés a parar a una empresa determinada, Marportunbeach.

La fiscalitzadora municipal en el moment dels fets ha destacat que un detall que li va cridar l'atenció va ser que s'inclougués en el plec, com a millora, un tipus de certificat ISO que "l'única que ho va presentar" va ser la guanyadora. Per a les altres, "era impossible" obtenir-lo en el termini: "Van presentar altres, però amb aquest títol específic, només va ser aquesta empresa".

Precisament, l'interventora s'havia oposat a que aquests certificats poguessin ser objecte de valoració en l'adjudicació, sinó que entenia que s'havien de considerar com a criteris de solvència. Com a millores, "dóna bastants més punts" i es atorgava a aquests certificats una importància excessiva, al seu entendre.

"Pensa que aquesta redacció dels plecs va beneficiar a alguna empresa en concret?", ha interrogat el fiscal Anticorrupció, Juan Carrau. "En la meva opinió, sí", ha expressat l'interventora.