Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'exposició 'Mar Interior' de Pedro Cabrita arriba a la Lonja amb 700 làmpades de llum LED com a protagonistes.

L'exposició 'Mar Interior' de Pedro Cabrita arriba a la Lonja amb 700 làmpades de llum LED com a protagonistes.

PALMA, 14 Set.

L'exposició 'Mar Interior' de l'artista Pedro Cabrita, que s'inaugura aquest divendres a la Llotja de Palma i es pot visitar fins al 18 de febrer de 2024, tindrà com a protagonista la llum amb la instal·lació d'aproximadament 700 làmpades LED.

Així ho ha comunicat l'artista durant una roda de premsa oferida aquest dijous, en la qual ha explicat que l'elecció per aquest tipus de llum fluorescent es deu al fet que "no té ànima", perquè és la que s'utilitza en els "ambients febrils i operaris" i "és com un dibuix".

En aquest sentit, ha dit que el seu interès per la llum, igual que en el passat per l'aigua, rau en què "per a moltes religions" totes dues estan "profundament connectades amb la recerca de l'origen de la vida". A més, ha defensat que en la seva feina no només li interessa el to de les llums, sinó la forma de la bombeta.

Quan se li pregunta si li va espantar la proposta de plasmar la seva obra en un edifici com la Llotja, ha admès que li va suposar "un desafiament", ja que havia d'arribar a un encontre entre un espai que porta en peu des del segle XV i una obra moderna, però que "als desafiaments no se'ls dóna l'esquena".

A la presentació hi han assistit la presidenta del Govern, Marga Prohens; el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà; el director general de Cultura i Esports, Pedro Vidal, i l'alcalde de Palma, Jaume Martínez.

Per la seva banda, Prohens ha assegurat que aquest no serà l'únic esdeveniment cultural que acollirà la Llotja, ja que treballaran conjuntament amb la Direcció General de Cultura i l'Ajuntament de Palma perquè hi hagi "una promoció constant d'artistes" en l'edifici històric.