Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'habitatge s'encareix més d'un 8% a Balears en l'últim trimestre, segons Tinsa. L'habitatge s'encareix més d'un 8% a les Illes Balears en l'últim trimestre, segons Tinsa.

L'habitatge s'encareix més d'un 8% a Balears en l'últim trimestre, segons Tinsa.

L'habitatge s'encareix més d'un 8% a les Illes Balears en l'últim trimestre, segons Tinsa.

PALMA, 29 Des.

El preu mitjà de la vivenda nova i usada ha experimentat un creixement del 8,1% al quart trimestre de l'any a les Balears, fins als 2.871 euros el metre quadrat, en comparació amb el mateix període de l'any anterior, segons dades de Tinsa publicades aquest divendres.

L'arxipèlag registra d'aquesta manera el segon major encariment, després de Navarra (+9,6%). Entre les capitals, Palma s'anota un creixement del 4,6%.

En termes generals, l'últim trimestre de l'any confirma la desacceleració general i progressiva dels preus residencials a Espanya. Segons l'estadística de Tinsa, el valor mitjà de la vivenda nova i usada a Espanya mostra un creixement interanual del 4,1% al quart trimestre de l'any i del 1% respecte al trimestre anterior.

A les zones més tensionades, com els pols d'ocupació i les Balears, el elevat nivell de preus pot continuar impulsant el desplaçament de la demanda local cap a zones més assequibles.