Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'habitatge s'encareix un 21,3% a les Balears respecte a fa un any.

L'habitatge s'encareix un 21,3% a les Balears respecte a fa un any.

PALMA, 13 Nov. – El preu de l'habitatge a les Illes Balears ha pujat un 1,4% en la seva variació mensual i un 21,3% en la seva variació interanual, situant el seu preu en 16,97 €/m2, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa.

D'altra banda, segons les mateixes dades, en tres ciutats el preu dels habitatges en lloguer s'ha incrementat respecte a l'any anterior. L'ordre de les ciutats amb els increments interanuals és Palma Mallorca (26,2%), Calvià (12,2%) i Eivissa (4,2%).

Pel que fa al preu per metre quadrat al mes d'octubre, els municipis amb més preu són Calvià (20,45 €/m2 al mes), Eivissa (18,92 €/m2 al mes) i Palma (17,07 €/m2 al mes).

La directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, ha explicat que el preu de l'arrendament a Espanya continua augmentant amb força i enrere queda l'"esquer" de tendència de desacceleració que va mostrar des del segon trimestre de l'any.

De fet, les comunitats més tensionades continuen mostrant increments molt significatius, de dos dígits, i arribant de nou a preus màxims històrics.

La problemàtica de desequilibri entre oferta i demanda impulsa el preu cap amunt sense deixar que es moderi. Davant d'un mercat cada vegada menys dinàmic, més compacte i de molt difícil accés, les desigualtats i vulnerabilitats dels ciutadans amb rendes més baixes queden al descobert, en ser expulsats del mercat, per no poder fer front a aquests preus, segons Matos.

Per CCAA, totes incrementen el preu interanual a octubre. En cinc comunitats se superen els dos dígits i a les Balears les segueixen, Comunitat Valenciana (17,2%), Canàries (17,0%), Cantàbria (13,3%), Catalunya (10,1%), Andalusia (9,6%), Madrid (9,3%), País Basc (9,2%), Astúries (9,2%), Castella i Lleó (7,6%), Galícia (7,0%), La Rioja (6,6%), Castella-La Manxa (5,2%), Extremadura (4,8%), Aragó (4,5%), Regió de Múrcia (3,2%) i Navarra (1,4%).