Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'Hospital d'Inca implanta el seu primer marcapassos permanent.

L'Hospital d'Inca implanta el seu primer marcapassos permanent.

PALMA, 12 Març.

L'Hospital Comarcal d'Inca ha implantat per primera vegada en els seus 17 anys de història un marcapassos permanent i calcula que, a partir d'ara, es implantaran en aquest centre sanitari entre 60 i 80 a l'any.

Segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Salut, el receptor ha estat un pacient de 87 anys que pateix un bloqueig auriculoventricular avançat.

Fins ara entre 50 i 60 pacients del sector sanitari de Tramuntana que necessitaven implantar-se un marcapassos o necessitaven un reemplaçament eren derivats anualment a Son Espases. A aquests se sumaven tots aquells pacients que necessitaven una reprogramació del dispositiu o una revisió, i tots els portadors de marcapassos que necessitaven sotmetre's a una cirurgia.

Ara, segons els càlculs del Servei de Cardiologia, a l'Hospital Comarcal d'Inca s'implantaran entre 60 i 80 marcapassos a l'any. A més, tots els pacients del sector sanitari de Tramuntana portadors d'aquests dispositius acudiran al centre sanitari del Raiguer per a les seves revisions periòdiques o per reprogramar-los. Igualment, tampoc serà necessari derivar a Son Espases a pacients amb marcapassos per sotmetre'ls a diferents cirurgies.

Tot això generarà més comoditat per als usuaris del sector i un estalvi en despeses sanitàries, ja que aquests pacients ja no precisaran ambulàncies bàsiques o medicalitzades per ser traslladats a Son Espases.

La implantació de marcapassos suposa un salt de qualitat per a l'Hospital Comarcal d'Inca, gràcies sobretot a l'esforç del personal del Servei de Cardiologia, Radiologia i de Quiròfan.