L'Hospital SJD Palma-Inca atén 182 persones amb lesions medul·lars i alerta dels salts de cap. L'Hospital SJD Palma-Inca atén 182 persones amb lesions medul·lars i adverteix dels salts de cap.

L'Hospital SJD Palma-Inca atén 182 persones amb lesions medul·lars i alerta dels salts de cap.

L'Hospital SJD Palma-Inca atén 182 persones amb lesions medul·lars i adverteix dels salts de cap.

Zambullir-se de cap representa la tercera causa d'invalidesa permanent en menors de 25 anys

PALMA, 2 ago.

L'Hospital Sant Joan de Déu Palma-Inca ha atès a 182 persones amb lesions medul·lars en l'últim any, causades per diferents factors.

Segons ha explicat l'Hospital en un comunicat aquest dimecres, zambullir-se de cap en llocs amb fons desconegut és la causa del sis per cent de les lesions medul·lars a Espanya i representa la tercera causa d'invalidesa permanent en menors de 25 anys.

A més, a Espanya, cada any es produeixen entre 800 i 1.000 lesions medul·lars, moltes d'elles a l'estiu.

Així, aquest tipus de lesió sol produir-se en tres escenaris principals.

El primer és la platja, quan una persona va corrent per la sorra i es llança de cap pensant que hi ha una profunditat i impacta a nivell frontal contra la sorra.

També es produeix en una costa rocosa, quan l'individu salta des d'una roca a gran alçada i pateix el traumatisme per l'impacte del cap contra l'aigua; o bé, a les piscines, on la persona es llança de cap i es colpeja contra el fons.

Aquest últim cas suposa el cinc per cent del total d'atès per aquest tipus de lesió.

En aquesta línia, els traumatismes cranioencefàlics (TCE) per zambullides ocasionen una discapacitat residual en el 50 per cent dels casos.

Les lesions medul·lars poden afectar la regió cervical, provocant un trastorn de la força i sensibilitat de les quatre extremitats, donant lloc a una tetraplegia, o bé poden tenir només una afectació lumbar o dorsal, en què cas el trastorn es localitzaria a les cames.

.

Tags

Categoría

Illes Balears