L'Hospital Son Llàtzer acull una exposició per conscienciar sobre les malalties reumàtiques.

L'Hospital Son Llàtzer acull una exposició per conscienciar sobre les malalties reumàtiques.

La mostra està formada per il·lustracions de Belén Diz i les vivències de testimonis recollides en un llibre.

PALMA, 14 Des.

L'Hospital Universitari Son Llàtzer acull l'exposició 'La meva companya de vida. Històries reals sobre la convivència amb malalties reumàtiques' per conscienciar sobre les malalties reumàtiques i es podrà visitar fins aquest diumenge a la recepció de Consultes Externes.

L'objectiu és donar visibilitat a aquestes malalties i divulgar les dificultats i reptes diaris als quals s'enfronten els pacients que les pateixen, segons ha explicat la Conselleria de Salut aquest dijous en una nota de premsa.

L'exposició recull testimonis de com se senten les persones amb malalties reumàtiques cròniques que cursen amb dolor i problemes de mobilitat i que no són visibles per a l'entorn personal, familiar ni laboral, per la qual cosa els malalts se senten incomprèsos.

En aquesta línia, han assenyalat que tothom ha sentit a parlar de l'artritis alguna vegada i, tanmateix, no és freqüent sentir frases com "és una malaltia invisible perquè el dolor no es percep", "és una malaltia amb la qual la gent no té empatia", "sent alguna vergonya per no saber molt bé com explicar la meva malaltia".

Així mateix, la mostra, que es presenta per primera vegada a Espanya i que està patrocinada per Pfizer, inclou una selecció d'il·lustracions de l'artista Belén Diz i extractes dels testimonis recollits en el llibre amb el mateix nom que l'exposició.

Per mitjà dels testimonis dels pacients, l'exposició vol apropar les dificultats a què s'enfronten aquestes persones en el seu dia a dia en la convivència amb una malaltia crònica de tipus reumàtic.

Mitjançant il·lustracions que representen moments en la vida diària dels pacients i dels extractes del llibre que narra les seves experiències, es poden conèixer les vivències, pensaments, reptes i dificultats dels pacients que pateixen aquestes malalties.

Des de la Conselleria han assenyalat que l'estudi Episer, de la Societat Espanyola de Reumatologia, constata que prop de 11 milions de persones es veuen afectades per una malaltia reumàtica, això és una de cada quatre persones majors de 20 anys.

En aquesta línia, el cap del Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, Antonio Juan, ha manifestat que "les malalties reumàtiques tenen una alta prevalença i un gran impacte personal, familiar i social en els pacients".

De la mateixa manera, ha afegit que "malgrat la seva prevalença, aquestes malalties segueixen sent grans desconegudes i els pacients poden arribar a sentir-se incomprèsos per les persones al seu voltant". "Iniciatives com aquesta ens ajuden a augmentar el coneixement sobre aquestes patologies i, amb això, es contribueix a millorar el seu diagnòstic de manera precoç", ha conclòs.

Categoría

Illes Balears